ye-logo.v1.2

У Хмельницькому “полюють” за продавцями нелегальних ялинок

Суспільство 2145
У Хмельницькому відкрили сім торговельних майданчиків, де продяють ялинки та сосни
У Хмельницькому відкрили сім торговельних майданчиків, де продяють ялинки та сосни. Фото: mukachevo.today

Штрафуватимуть не лише за незаконно зрізану ялинку, але й за продаж дерев у невстановленому місці.

“Зараз ми проводимо низку заходів, аби виявити стихійні ринки по збуту незаконно зрубаних ялинок. Рейдові групи вже створені. Вчора відбувся перший рейд, поки що порушень у Хмельницькому не було виявлено, - розповів начальник міського відділу поліції Валерій Онісьєв. - Міська рада подала список санкціонованих точок продажу хвойних дерев у передноворічний період, ми ж будемо відслідковувати, чи не відбувається стихійна торгівля”.

Поліцейські можуть скласти протокол лише за торгівлю деревами у несанкціонованих місцях. За це передбачений штраф у розмірі від одного до семи неоподаткованих мінімумів громадян, тобто 17-119 гривень. Протокол щодо продажу незаконно зрубаної ялинки складатимуть працівники обласного управління лісового та мисливського господарства, які разом з правоохоронцями виходитимуть на рейди. За інформацією управління, штрафні санкції складають від 249 гривень до 1122 гривень за незаконно зрубане дерево.

Легальні дерева, вирощені у лісових господарствах області, повинні мати електронні бирки з штрих-кодом. Їх продають на спеціально облаштованих майданчиках, визначених міською радою. Від учора, 22 грудня, у Хмельницькому запрацювали аж сім таких ринків, де збувають сертифіковані сосни та ялини. Діятимуть ялинкові базари до 31 грудня у різних мікрорайонах міста.

Придбати хвойну красуню у Хмельницькому можна:

- у мікрорайоні Озерна – поблизу кінцевої транспортної зупинки (рух транспорту в напрямку центру міста);

- у мікрорайоні Ракове – на розі вулиць Гарнізонної – Ціолковського, біля будинку №19;

- у мікрорайоні Виставка – на перехресті вулиці Свободи та проспекту Миру і перехресті вулиць Рибалка та Зарічанської;

- у Південно-Західному мікрорайоні – біля універсаму “Поділля” (вул. Львівське шосе, 14) і на вулиці Інститутській, поблизу Будинку молоді “Проскурів”;

- у мікрорайоні Гречани – поблизу транспортної зупинки “Олімпійська”.

Крім цього, правооохоронці звертаються до хмельничан із закликом не купувати та не використовувати піротехнічні засоби на свята. «Наближається Новий рік, і ми просимо всіх з розумінням поставитися до того, що в час, коли в країні ведеться неоголошена війна, немає потреби відзначати свята з салютами та петардами. У нашому місті проживають учасники АТО, родичі загиблих військовослужбовців. Їм буде важко сприймати подібні гучні святкування, - додав Валерій Онісьєв. - Ми ж будемо всіляко присікати незаконну торгівлю піротехнікою, проводячи регулярні рейди».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую