ye-logo.v1.2

Фестивальна країна. Свято пампуха, виставка пряничних будиночків та велопробіг дідів Морозів

Туризм 5729
На свято пампуха у Львові готують багато солодощів
На свято пампуха у Львові готують багато солодощів. Фото: lviv.vgorode.ua

Пропонуємо огляд найцікавіших подій, намічених на новорічні та різдвяні свята

Фестиваль Різдва
Де: Одеса
Коли: 1 грудня - 15 січня

У центрі міста планується реконструкція біблійного міста Вифлеєм та розміщення 20 сцен, на яких будуть відбуватися різноманітні заходи. Найцікавіші події заплановані на сьоме січня. У цей день відбудеться фестиваль колядок на Дерибасівській та велопробіг дідів Морозів. Десятки святкових персонажів проїдуться через центр міста і вручать дітям подарунки.


На Різдво діди Морози їздять по вулицях Одеси на велосипедах. Фото: dumskaya.net
 

На Приморському бульварі планується найбільший різдвяний стіл «Одеса-мама накриває!», під час якого національними стравами пригощатимуть українці, болгари, вірмени та поляки. До речі, минулоріч на «Фестивалі Різдва в Одесі» встановили рекорд України – спекли найбільший святковий калач вагою у 200 кг.

Виставка пряникових будиночків
Де: Одеса
Коли: 4-10 січня

Одеса порадує ще одним цікавим заходом. Це традиційна виставка пряникових будиночків. В арт-центрі Коробчинського (вул Пушкінська, 32) розмістяться солодкі експонати із тіста, карамелі і шоколаду, якими можна не лише любуватися, а й скуштувати їх.


Одеська Опера із шоколаду на минулорічній виставці. Фото: davaypoedem.com.


Захід відбудеться втретє, тема майбутньої виставки – пам’ятки України. А тому кондитери і ресторатори пектимуть пряники у вигляді старовинних соборів, замків та інших споруд.

Свято пампуха
Де: Львів
Коли: 7-10 січня 2016 року

Щодня на площі Ринок працюватиме ярмарок, де презентуватимуть українські пампушки, єврейські суфранієти, американські донати та інші солодкі кульки. Гостей познайомлять з історією походження страви, традиціями її випікання у різних країнах тощо. Кульмінацією свята стане визначення, яка львівська господиня пече найсмачніші пампушки.
У Львові взагалі заплановано багато святкових подій, серед яких: різдвяний ярмарок, вуличні вистави «Коли ангели спускаються на землю» у виконанні академічного театру «Воскресіння», обряд встановлення Дідуха (6 січня), «Різдво в Гаю» у музеї народної архітектури та побуту (7 січня), парад вертепів (8 січня).


Фестиваль "Велика коляда" проходитиме у Домініканському соборі. Фото автора.

Також під час різдвяних свят у Львові відбудеться потужний фестиваль «Велика коляда» (триватиме з 7 січня по 24 січня), у якому візьмуть участь близько двох тисяч митців. У розкішному Домініканському костелі (зараз греко-католицький храм Пресвятої Євхаристії) відбудеться понад 20 концертів за участю хорових, інструментальних, духових ансамблів. Вони виконуватимуть колядки як у традиційній манері, так і в сучасному аранжуванні.

Різдвяні польоти
Де: Кам'янець-Подільський
Коли: 6-9 січня 2016 року

Взяти участь у польотах зможе кожен охочий охочий. ВАртість квитка - від 2000 грн. Фото: autotravel.ua.

Столиця повітроплавання знову збере спортсменів та любителів з усієї країни. У 2016 році традиційні зимові польоти, які зазвичай проходили у лютому, перенесуть на початок нового року і проведуть у різдвяні дні.
Взяти участь у польотах та побачити старовинне місто і фортецю з висоти пташиного польоту зможе кожен охочий, якщо заплатить дві тисячі гривень. Та й на землі спостерігати за кулями буде цікаво. До того ж у місті можна здійснити чимало цікавих екскурсій, зокрема, подивитися на вуличні картини, якими прикрасили будинки художники з різних країн.

Фольклорне свято «Коза»
Де: Чернігів
Коли: 8-9 січня 2016

Ідея фестивалю — продемонструвати та зберегти давній обряд колядок з водінням кози. Ця містерія, яка відбувається у щедрий вечір, має дуже давнє походження та символізм.
Також на гостей фестивалю, який влаштовує «Че Студія», чекає концерт за участю фолкових колективів «Горлиця», «Муравський шлях», «Древо» та інших. Також будуть розваги для дітей, ярмарок народних майстрів та частування гарячими напоями.

Водіння кози - давній обряд. Фото: www.gorod.cn.ua

 Плануєте поїхати взимку в Карпати на лижі? Читайте про основні гірськолижні курорти.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую