ye-logo.v1.2

Дорожні тендери на Хмельниччині: переможці не виконують угоди?

Економіка 3208
Угоди на ремонт доріг підписані, а роботи не виконуються, бо... немає грошей
Угоди на ремонт доріг підписані, а роботи не виконуються, бо... немає грошей. Фото: з архіву

Попри підписані договори на ремонт та утримання автошляхів, не усі роботи виконані.

>Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області Держагентства автомобільних доріг України продовжує проводити відкриті торги, за результатами яких заключають угоди з підрядниками на виконання тих чи інших робіт.

Вчора, 24 грудня, на сайті «Є» вийшла стаття «Понад 130 мільйонів гривень на дороги Хмельниччини, і майже половина суми - фірмі нардепа». У статті йдеться про результати торгів, які Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області провела в цьому році. Інформація в статті базується на відкритих даних, опублікованих у «Віснику державних закупівель», завдяки яким ми дізналися, що на дороги Хмельниччини мали витратити трохи більше 130 мільйонів гривень. Підряди на ці роботи отримали шість фірм: «Аграрна компанія 2004» (на 54,9 мільйони гривень), «Техно-Буд-Центр» (46,9), «Хмельницький облавтодор» (13,7) , «Хмельницьке ШБУ-56» (7,6), «Ефект» (4,9) та «Глобалдорбуд» (майже 2,2 мільйони гривень).

Реакція на статтю не забарилася. За кілька годин після розміщення матеріалу прес-служба відомства відразу зателефонувала до редакції. «З вами хоче поговорити перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області», — повідомив голос у слухавці.

«Угода, підписана за результатами тендеру, це ще не означає обсяги фінансування та виконання робіт, - заявив перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області Станіслав Вінський. - Ми оплачуємо лише в у випадку виконання обсягу робіт. Так ось, «Аграрна компанія 2004» має виконання та фінансування в межах 15 мільйонів гривень, а виконання та фінансування робіт «Техно-Буд-Центром» складає 7,9 мільйонів гривень».

Отакої! Фірми, які виграли тендери на суму понад 100 мільйонів, виконали робіт, менше, ніж 23 мільйони гривень. Чому ж не виконують? «Бо немає фінансування, - стверджує Станіслав Вікентійович. - Ні одна з цих фірм за свої кошти не захотіла виконувати роботу. Тому що і в «Аграрної компанії», і «Техно-Буд-Центру», і в «Хмельницькому ШБУ-56» є виконані роботи в 2014 році на 4 мільйони, які ми ще й досі не оплатили».

Розповів пан Вінський й про те, що 21 грудня був проведений ще один тендер по експлуатаційному утриманню доріг місцевого та державного значення на 2016 рік, на якому «розіграли» 80 мільйонів гривень, за які наступного року усі заплановані роботи має виконати «Хмельницький облавтодор». Але… оскільки у «Віснику державних закупівель» про результати цього тендеру ще немає інформації, ми не брали його до уваги.

Коментарі:

хмельничанин 25.12.2015 12:57

Шкода мені ці фірми, їм гроші винні, а вони все одно так хочуть зробити наші дороги європейськими, що все одно йдуть на тендери, виграють їх, а журналісти такі безсовісні пишуть про це.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую