ye-logo.v1.2

Активіст Майдану: «Прокуратура та міліція «топчаться» по моїй справі»

Суспільство 2879

Василь Гандзюк із Дунаєвець під стінами обласної прокуратури вимагав розслідувати справу про його побиття, яке сталося понад рік тому.

Голова громадської організації «Контроль громади» Василь Гандзюк приїхав до Хмельницького з Дунаєвець, щоб вимагати в обласної прокуратури передати кримінальне провадження про його побиття, яке сталося 28 жовтня 2014 року, з дунаєвецької поліції до іншого слідчого відділу.

«На мої клопотання  не звертають уваги ні в прокуратурі, ні в міліції, - стверджує Василь Петрович. – Після того, як мене в жовтні 2014 року побили, була порушена справа за дрібне хуліганство, хоча судмедексперт надав висновок, що мені завдали ушкодження середньої ступені важкості, а це вже є кримінал. Я лише через суд домігся, аби справу перекваліфікували з хуліганства. І обласна прокуратура з цим погодилася, але… ніхто за це не покараний, як і не знайдені ті, хто мене побив».

Нагадаємо, 28 жовтня 2014 року в Дунаївцях невідомі напали на активіста Революції Гідності та побили, як він сам стверджує, гумовими кийками.  Василь Гандзюк одразу ж припустив, що це політична помста за його активність.

Одягнувши на шию щит із яким він був на Майдані Незалежності в Києві в лютому 2014 року, Василь Гандзюк почав очікувати на зустріч із прокурором області. Минуло більше години і Василя Петровича запросили на прийом до першого заступника прокурора Романа Кахнія. «Я хочу, щоб мою справу забрали від слідчого дунаєвецького району та перевести в обласне управління міліції, бо минуло вже більше року, а в розслідуванні крапку не поставлено», - заявив Василь Гандзюк. За словами Романа Кахнія, справа про побиття активіста повинна дійти до свого логічного завершення – встановлення винних, оголошення їм підозри та передачі самої справи до суду. А для того, аби її розслідував інших слідчий відділ, попросив потерпілого написати клопотання, що той, власне, і зробив. «Тепер буду очікувати на результат, - каже Василь Гандзюк. – І, якщо потрібно, знову приїду до прокуратури. Мені дуже прикро, що прокуратура та міліція «топчаться» по моїй справі».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую