ye-logo.v1.2

Декомунізовані вулиці Хмельницького назвуть на честь загиблих воїнів АТО

Суспільство 2568

Топонімічна комісія також працює над новими назвами, які стосуватимуться історичних осіб і подій.

У рамках декомунізації у Хмельницькому до 21 лютого мають замінити назви вулиць і провулків, які були пов’язані із радянським і комуністичним минулим. Процес затягнувся: топонімічна комісія досі не визначилась із новими назвами, а попереду ще громадське обговорення.

Усього на території міста потребують перейменування понад 150 вулиць і провулків, однак комісія вирішила в першу чергу взятися за ті, які підпадають під дію закону про декомунізацію — це близько 50. Серед них, до прикладу, вулиці Ватутіна, Ковпака, Маршала Жукова, Колгоспна, Раскової.

“Я за те, наприклад, щоб повернути вулиці Гагаріній її попередню назву — Старобульварна. А іменем Гагаріна назвати іншу. От провулок Болотний — може, там вже меліорація відбулась? - каже член топонімічної комісії Анатолій Савченко. - До питання треба підійти комплексно, і після того, як сесія проголосує, видати буклет, розмістити інформацію на сайті міської ради, щоб найменування мішли в масу. Зрозуміло, назви можуть не прижитися одразу, але через кілька років підростаюче покоління буде ходити вже цими вулицями”.

Як зауважив секретар міської ради Михайло Кривак, 150 вулиць у списку - не догма, звідти можна прибирати їх і додавати. Головне, аби були проплзиції і схвалення громадськості.

Члени комісії вирішили зібратись знову 5 січня і пропонувати назви для вулиць, які стосуватимуться історичних подій, історичних осіб та назв з прив'язкою до місцевості. Зокрема називатимуть вулиці і на честь загиблих в АТО хмельничан.

Зазначимо, що хмельничанам не варто хвилюватись: зміна назви вулиці не зобов’язує жителів змінювати реєстрацію адреси проживання, переоформлювати документи на право власності, переоформлювати призначені субсидії та не загрожує для громадян жодними фінансовими витратами.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую