ye-logo.v1.2

Надзвичайники готові відкрити на Хмельниччині 24 мобільних пункти обігріву

Суспільство 2354
Такі пункти функціонуватимуть цілодобово, рятувальники уже перевірили їхню готовність до роботи
Такі пункти функціонуватимуть цілодобово, рятувальники уже перевірили їхню готовність до роботи. Фото: dnipr.kievcity.gov.ua

Поки пункти не працюють, оскільки немає відповідних звернень від органів влади.

Підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій Хмельниччини підготували до розгортання 24 мобільних пункти обігріву. З них 21 — це намети, обладнані буржуйками, ліжками й електростанціями, і три - на базі пересувних автомобілів. За відповідного звернення від влади, щоб встановити мобільні пункти, достатньо лише півгодини.

“Мобільні пункти обігріву забезпечені пально-мастильними матеріалами, продуктами харчування, джерелами живлення, дровами — тобто усім необхідним для функціонування в умовах низької температури. Але рішення про їх розгортання має прийняти орган місцевого самоврядування. Поки що таких звернень не надходило”, - каже начальник сектору звязків із ЗМІ та роботи з громадськістю Головного управління ДСНС у Хмельницькій області Андрій Козак.

За його словами, якщо таке звернення буде, мобільний пункт можна розгорнути усього за півгодини у будь-якому потрібному місці. Такі пункти функціонуватимуть цілодобово, рятувальники уже перевірили їхню готовність до роботи.

Як зауважує рятувальник, окрім мобільних, у населених пунктах області за необхідності функціонують і стаціонарні пункти обігріву на базі установ і організацій, які працюють цілодобово і мають відповідний температурний режим. Як правило, це авто- та залізничні вокзали, ФАПи, сільські ради, заклади громадського харчування тощо.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую