ye-logo.v1.2

На Меланки у Хмельницькому зібрались разом представники різних національностей

Культура 2843
Українці радо вітають представників різних національностей
Українці радо вітають представників різних національностей. Фото: автора

"Іноземні українці" презентували свої традиції, звичаї та страви.

 Свято національних культур «Подільська родина» зібрало українців, угорців, росіян, поляків та представників інших національностей. Сьогодні, 13 січня, вони відзначили Меланки в великому родинному колі, презентували свої традиції, звичаї та страви.

«Багато століть на Хмельниччині співіснували різні національні культури. Кожна з них передавала найкраще для інших. Уже понад 15 років у нас збираються представники національно-культурних товариств на «Подільську родину». У нас є польська, угорська, румунська, німецька, єврейська національності та інші. Ми обмінюємось мистецькими надбаннями, національною кухнею і визначаємо, як працюватимемо далі цього року», - розповів директор обласного науково-методичного центру культури і мистецтва Анатолій Бєлєванцев.

Представники різних національно-культурних товариств влаштували концерт, представили свою національну кухню та продемонстрували вироби декоративно-прикладного мистецтва. Усі щиро вітали один одного і почувались однією родиною без усілякої ворожості.

«Мене тішить те, що ми можемо отак зібратися, радіти один одному. Це справжня соціальна сім’я. Головне не те, що ми могли кожен показати свою культуру, а те, що ми несемо цю культуру, і вона не є ворожою. Ми, як дерева, які пересадили в нову землю, маємо рости і збагачувати навколишній світ. Коли час прийде, всі випробування минуться. Нас чекає майбутнє дружелюбне і умиротворене, коли кожна людина прокидається з радістю», - сказала голова обласної громадської організації «Руський центр» Алла Собчук.

Товариства презентували вироби мистецтва

За словами Аттіли Сікори, голови регіональної спілки угорців імені Святого Іштвана, у Хмельницькому представники інших національностей чудово себе почувають та не відчувають дискримінації.

«Мені не подобається, що нас називають національними меншинами. Ми так само працюємо, сплачуємо податки. У нас немає проблем з українцями, які тут живуть. Головне, що ми тримаємося разом, хоча й говоримо різними мовами», - переконаний Аттіла Сікора.

Національні страви можна було скуштувати 

Усього на території Хмельниччини зареєстровано близько 30 громадських організацій національних меншин. Вони активно займаються відродженням та становленням національних звичаїв, традицій та обрядів.

Поляки заспівали кілька святкових пісень

Угорці презентували вальс

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую