ye-logo.v1.2

Влада Хмельницького почала обговорення щодо перейменування вулиць

Суспільство 2633
Вулицю Гагаріна, на якій розміщена будівля Хмельницької міської ради, можуть перейменувати на Старобульварну
Вулицю Гагаріна, на якій розміщена будівля Хмельницької міської ради, можуть перейменувати на Старобульварну . Фото: автора

Пропозиції хмельничан прийматимуть до 14 лютого.

У Хмельницькому триває процес перейменування вулиць названих на честь діячів та подій тоталітарного режиму. Як відомо, лише під дію Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» в місті підпадають майже півсотні вулиці, провулків, проїздів тощо. І на засіданнях топонімічної комісії 5 та 11 січня вже наче придумали, як їх перейменувати.

Та в Хмельницькому на цьому зупинятися не збираються. Хочуть перейменувати ще майже дев’ять десятків вулиць, провулків, проїздів міста Хмельницького, названих на честь діячів та подій тоталітарного режиму. Нові назви також вже розглянули на засіданнях топонімічної комісії.

Утім, крапку в перейменуванні не ставлять. Варіанти усіх перейменувань винесли на громадське обговорення, яке триватиме до 14 лютого. Хмельничани можуть надсилати свої пропозиції на електронну адресу: [email protected]. Результати ж громадського обговорення обіцяють оприлюднити на офіційному веб-сайті Хмельницької міської ради до 19 лютого. З переліком усіх вулиць та варіантами їхнього перейменування можна ознайомитися на сайті міськради.

Як зазначають у міській раді, зміна назви вулиці не зобов’язує змінювати реєстрацію адреси проживання, переоформлювати документи на право власності, переоформлювати призначені субсидії та не загрожує хмельничанам фінансовими витратами.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую