ye-logo.v1.2

До Дня Соборності на мосту через Дністер утворять “Ланцюг єдності”

Суспільство 3097
Мешканці Хмельницької і Чернівецької областей створять живий ланцюг
Мешканці Хмельницької і Чернівецької областей створять живий ланцюг. Фото: з архіву

22 січня відбудеться символічне єднання між Чернівецькою та Хмельницькою областями.

У п’ятницю, 22 січня, об 11:00 годині мешканці Кам'янець-Подільського району візьмуть участь в акції "Ланцюг єдності". На мосту через річку Дністер між Чернівецькою та Хмельницькою областями утворять живий ланцюг.

Дві області символічно з'єднаються з нагоди Дня Соборності — річниці проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Як зазначають у Кам'янець-Подільській районній раді, об'єднання відбудеться на території села Жванець поблизу вказівника “Хмельницька область”.

“Дві колони людей: з Хотинського і Кам'янець-Подільського районів з'єднаються на мосту через річку Дністер. Там зав'яжуть символічну стрічку і створять “Ланцюг єдності”. Мешканці обох областей триматимуться за руки і утворять живий ланцюг”, - каже Ірина Вареницька.

Долучитися до акції можуть усі охочі, тим самим нагадавши про те, що сила держави – в єдності українських земель, а сила народу - в єдності людей.

Довідково: 22 січня 1919 р. у Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт Злуки (об’єднання) українських земель, засвідчений Універсалом про об’єднання УНР і ЗУНР в єдину Велику Україну. День Соборності офіційно в Україні відзначають з 1999 року.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую