ye-logo.v1.2

На боротьбу з нечистотами у Теофіполі витратили майже півтора мільйона гривень

Суспільство 2041
Нечистоти потрапляли в річку
Нечистоти потрапляли в річку. Фото: vkurse.ua

Очисні споруди, потужністю 300 м3/добу, побудували за листопад-грудень 2015 року.

У Теофіполі запрацювали біологічні очисні споруди, на будівництво яких 1 мільйон 245 тисяч гривень виділив державний фонд регіонального розвитку, ще 138,4 тисячі гривень надійшло з бюджету селищної ради.

З 2001 року теофіпольчани чекали на відновлення системи відведення побутових відходів. До того очищення стоків відбувалось на спорудах Теофіпольського сироробного заводу, але після його закриття побутові води частково потрапляли і до річки Полква.

«Відведення побутових стічних вод довгий час було головною проблемою селища. Новозбудовані очисні споруди, за словами експертів, працюватимуть без капітального ремонту 30-40 років. Їх робота малозатратна, оскільки не використовується електроенергія, тепло, складні устаткування, будівлі, додаткова мікрофлора та хімічні реагенти», - повідомляє видання «Життя Теофіпольщини».

«Біологічні очисні споруди очищуюють забруднені води, при цьому використовують процес фіторемедіації, тобто очищенні забруднених вод у біогеоценозі вищих водних рослин. Вони мають вигляд штучно створених заболочених ділянок, боліт чи мілких озер, поверхня яких покрита вищими водними рослинами», - зазначає начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва Теофіпольської райдерджадмнінстрації Людмила Сапуга.

Наталя Гуменюк

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую