ye-logo.v1.2

Мешканці села Жовтневе на Кам'янеччині виступають проти декомунізації

Суспільство 2939
Мешканці проти змін
Мешканці проти змін. Фото: kprayrada.gov.ua

Селяни не хочуть позбуватися “совка” у назві населеного пункту.

У селі Жовтневе Слобідо-Кульчиєвецької сільської ради, що на Кам'янеччині, місцеві жителі виступають проти зміни назви населеного пункту в рамках декомунізації. Про це повідомляють у районній раді.

Селяни аргументують позицію тим, що в майбутньому в них виникне чимало проблем при переоформленні документації житлово-комунального характеру.

За словами голови сільської ради Руслана Нестерова, питання про зміну назви обговорювалося не раз, відбулися громадські слухання, і є відповідне рішення сесії сільської ради, на якій депутати проголосували ніяких змін не робити.

«Я розумію, що є закон, якого потрібно дотримуватись, але люди категорично проти. А я не можу йти проти думки громади. І поки невідомо, яким буде механізм подальшої дії: чи перейменують без нашої згоди на вищому рівні, чи все-таки дослухаються до людей. Я однозначно підтримуватиму їх», - зазначив Руслан Нестеров.

Як зауважив голова районної ради Борис Бец, вирішувати має лише місцева громада. У разі, якщо сільською радою не буде прийнято рішення про перейменування назви, що містить символіку комуністичного тоталітарного режиму, таке рішення у формі постанови приймається Кабінетом Міністрів України у тримісячний строк, з урахуванням вимог законодавства України, пропозицій громадськості, науковців та рекомендацій Українського інституту національної пам’яті.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую