ye-logo.v1.2

Землю хмельницького ринку поділили: одним туалет, іншим все решта

Суспільство 3830

Крапку у тривалій тяганині із ринком “Торговий дім “Бартерсервіс” нібито поставили. Але офіційно це зроблять на наступній сесій.

Учора, 27 січня, депутати Хмельницької міської ради поділили на шість частин землю, площею 5,7 гектарів, за адресою вул. Геологів, 13. Ділянку раніше орендувало ТОВ “Речовий ринок “Торговий дім “Бартерсервіс”. Дві земельні ділянки залишилися у користуванні “Бартерсервісу”, на них розміщені господарські споруди: туалет і підстанція. Решту передали комунальному ринку “Ранковий”: дві ділянки під ринками, одна — стоянка, та ще одна вільна земельна ділянка. За рішення, яким земля остаточно перейде у постійне користування комунального ринку “Ранковий”, голосуватимуть наступної сесії.

За словами заступника Хмельницького міського голови Володимира Гончарука, “ТОВ “Торговий дім “Бартерсервіс” вело на цій землі господарську діяльність, посилаючись на рішення суду, який всупереч Земельному кодексу продовжив договір оренди. Та договір втратив чинність у жовтні минулого року. Зараз міська рада передала земельну ділянку для ведення господарської діяльності ринку “Ранковий”. Триває заключення договорів з підприємцями.

Хмельницька міська рада повідомила орендарів, що з ними договір продовжено не буде. На даний момент “Речовий ринок “Торговий дім “Бартерсервіс” не має права вести будь-яку господарську діяльність на цій ділянці.

“Те майно, яким володіє ТОВ “Речовий ринок “Торговий дім “Бартерсервіс”, буде виділене, і власники зможуть вільно ним користуватись. Решту землі буде передано в постійне користування ринку “Ранковий”. Це відбудеться наступної сесії міської ради, - пояснює Володимир Гончарук. - Поки немає такого рішення міської ради, ринок “Ранковий” уповноважений виконкомом здійснювати там господарську діяльність до 30 квітня. Орієнтовно цю дату визначили, поки завершиться процедура поділу ділянки”.

Як пояснює посадовець, саме тому представники ринку “Ранковий” укладають договори з підприємцями поки на три місяці. Та з ними потім договори обіцяють продовжити. Гончарук спростовує чутки, що на ділянці збираються будувати торговельний центр.

Директор ринку "Ранковий": "Вже в понеділок там буде адміністрація"

За словами директора ринку “Ранковий” Володимира Чекмана, з понеділка на ринку вже буде адміністрація та охорона. Днів десять будуть лагодити електрику, адже комунальна підстанція, яку передали в оренду ТОВ “Речовий ринок “Торговий дім “Бартерсервіс”, зараз перебуває в жахливому стані.

“Там порізані кабелі, пошкоджено міську власність на суму близько двох мільйонів гривень. Акти прийому-передачі нам не передають і приміщення не відкривають. Представники “Бартерсервісу” відмовляються надати можливість оцінити стан майна, ігнорують представників міської влади. Навіть звертаються в поліцію із заявами, що невідомі особи намагають відібрати їхне майно, заявляють про злочинне угруповання, до якого входять члени виконкому”, - зауважив Володимир Гончарук.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую