ye-logo.v1.2

На Хмельниччину за рік імпортували товарів з Росії на 2,5 мільярда гривень

Економіка 1475
Найбільше товарів у 2015 році на Хмельниччину привезли з Росії
Найбільше товарів у 2015 році на Хмельниччину привезли з Росії. Фото: uapress.info

Це 32 відсотки від вартості всього імпорту.

Впродовж 2015 року бізнес-спільнота ввезла на територію Хмельниччини 211 тисяч тонн іноземної продукції на суму майже 7 мільярдів гривень. Про це повідомляють у фіскальній службі області.

“Основними постачальниками іноземних товарів були країни Євросоюзу та Азії. Здебільшого підприємці Поділля ввозили сільськогосподарську техніку та обладнання, запасні деталі до автомобілів, промислові товари тощо”, - зазначають фіскальники.

Як зауважують у фіскальній службі області, впродовж 2015 року найбільше товарів було завезено з Росії. Вартість імпортованих товарів склала 2,5 мільярда гривень, що складає 32 відсотки від вартості всього імпорту. Зокрема, росіяни ввозили твели, вугілля кам’яне, прокат стальний, поліацеталі, мінеральні, насоси для рідин.

“Також одним із стратегічних контрагентів подолян була сусідня Польща. Зокрема, імпорт польських товарів склав 1,4 мільярда гривень, що складає 18 відсотків від вартості усіх імпортованих вантажів. Польські бізнесмени здебільшого поставляли на Хмельниччину полімери етилену та запасні частини до автомобілів, прокат плоский, а також промислові товари та обладнання, сільськогосподарську техніку”, - додають фахівці.

Нафтопродукти подоляни купували у Великобританії, Німеччині, Литві та Угорщині. Різноманітні промислові товари та обладнання доставлено з Чехії, Румунії, Білорусі, Китаю.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую