ye-logo.v1.2

На Хмельниччині відкрили меморіальну дошку 23-річному герою АТО

Суспільство 2949
Героя вшанували меморіальною дошкою
Героя вшанували меморіальною дошкою. Фото: krasylivrada.km.ua

Петро Шемчук загинув при виконанні бойового завдання.

Учора, 8 лютого, на Красилівщині урочисто відкрили меморіальну дошку загиблому учаснику АТО 23-річному Петрові Шемчуку. Пам'ятний знак встановили на фасаді Чепелівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, якій присвоєно ім’я колишнього випускника - героя Петра Шемчука.

Як повідомляють у райдержадміністрації, вшанувати подвиг наймолодшого командира взводу в 3-му окремому танковому батальйоні «Звіробій» Петра Шемчука прийшли рідні, друзі, побратими, представники влади та громадськість. Меморіальну дошку освятив настоятель храму Святої Покрови села Чепелівка отець Анатолій.

Петро Шемчук загинув рік тому: 8 лютого під час виконання бойового завдання поблизу міста Авдіївка Донецької області. Один із танків, підірвавшись на міні, почав горіти. Трьом членам екіпажу вдалося врятуватися, а механік-водій згорів. Петро намагався врятувати танк та витягнути тіло свого загиблого товариша, але потрапив під мінометний обстріл. Міна вибухнула буквально поруч і юнак загинув миттєво.

"Смерть тих, хто захищає нашу Батьківщину, – завжди величезна трагедія. Смерть дітей – це страшне горе для батьків, рідних та суспільства. Важко висловити словами гіркоту і смуток від таких втрат. Низький уклін рідним та близьким Петра Шемчука, його матері, Валентині Михайлівні, яка втратила єдину дитину, яку сама виховувала, піднімала на ноги. Дякуємо за гідного сина своєї держави. Хай земля йому буде пухом. Вічна пам’ять про Петра назавжди залишиться в наших серцях. Герої не вмирають!" - зі словами скорботи звернувся до присутніх заступник голови районної ради Василь Пасічник.

Нагадаємо, указом Президента України від 4 червня 2015 року Петро Шемчук «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Закарбований на меморіальній дошці, ще зовсім юний, але мужній воїн, стане прикладом справжнього патріотизму

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую