ye-logo.v1.2

На Хмельниччині не пройшли атестацію 338 поліцейських

Суспільство 5711
Микола Семенишин розповів про результати атестації
Микола Семенишин розповів про результати атестації. Фото: автора

Через службову невідповідність вони підлягають звільненню, однак можуть подавати апеляцію.

На Хмельниччині завершується процес атестації поліції: комісії опрацювали вже 98 відсотків атестаційних листів. Як повідомив т.в.о. начальника ГУНП в Хмельницькій області Микола Семенишин, 16 відсотків особового складу отримали висновки про те, що вони не можуть служити в поліції через службову невідповідність.

“Згідно висновків комісії, займаній посаді відповідає 1556 осіб (76 відсотків), заслуговують на вищу посаду 32 працівники поліції (1,5 відсотка), займаним посадам не відповідають і підлягають переміщенню на нижчу посаду 102 працівники. Через службову невідповідність підлягають звільненню зі служби 338 поліцейських”, - зазначив головний поліцейський області.

За його словами уже подано 257 апеляційних скарг, 165 скарг перебуває на розгляді апеляційної комісії, стосовно 42 осіб вже прийнято рішення, без змін залишено рішення стосовно 39 осіб.

"Бійці батальйону хотіли звернути на себе увагу", - Семенишин

“Ситуація непроста, як і прогнозувалося, в кожного сім'я і обов'язки, тому виникає напруга. Особовий склад до всього готовий, сподіваємося на чесність і професійність атестаційних комісій”, - зауважив Семенишин.

Він також пояснив учорашнє звернення бійців батальйону спецпризначення, які стурбовані результатами переатестації. Вчора кілька десятків спецпризначенців зібрались біля меморіалу загиблих правоохоронців і в прямому ефірі заявили, що звільнятимуться на підтримку колег, які не пройшли атестацію.

“На сьогодні співробітники спецпідрозділу рапортів на звільнення не писали, їм провели роз'яснювальну роботу щодо можливості апеляціїї. Цю акцію не можна розцінювати як страйк чи протест. Так ці працівники хотіли звернути увагу громадськості”, - зазначив Микола Семенишин.

Командир батальйону спеціального призначення Андрій Береговий зауважує, що зі ста не пройшли атестацію 12 бійців цього підрозділу. Насправді бійці не писали рапортів на звільнення, просто хотіли, щоб їх почули.

Микола Семенишин не береться оцінювати роботу атестаційних поліцій, однак погоджується, що багато професіоналів не пройшли атестацію. Очільник поліції сподівається, що апеляційні комісії все ж залишать цих правоохоронців на роботі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую