ye-logo.v1.2

Волонтери з Хмельницького завезли у зону АТО допомоги на понад 100 тисяч гривень і влаштували бійцям концерти

Допомога 5775
Волонтери збирають кошти на лікування земляка
Волонтери збирають кошти на лікування земляка. Фото: автора

Активісти закликають хмельничан не бути байдужими і продовжувати допомагати тим, хто захищає країну від агресора.

 Днями волонтери Мистецької сотні "Гайдамаки" повернулися зі Сходу країни: завезли допомогу військовим. А сьогодні, 14 лютого, на вулиці Проскурівській у Хмельницькому збирали кошти на лікування хмельничанина Юрія Дембовського, солдата 58-ї бригади, який 5 лютого підірвався на фугасі поблизу Авдіївки. "Гайд-парк" - спільна акція зі збору грошей на потреби армії, яка вже півтора року проводиться об'єднаними силами волонтерів "Армія SOS Хмельницький" та ГО Мистецька сотня "Гайдамаки“.

«Намагаємося збирати кошти залежно від потреби. Сталось так, що наш земляк потребує допомоги, і ми вирішили зібрати гроші на його лікування, - зазначає організатор акції Віктор Шайда. – Люди не дуже зараз хочуть допомагати, тому ми не просто збираємо гроші, а вимінюємо їх на гостинці. Оскільки сьогодні День закоханих, даємо печиво у вигляді сердечок».

Зазвичай акцію "Гайд-парк" волонтери проводять у п’ятницю, та цього разу перенесли її на неділю, оскільки тільки повернулися із зони АТО. Мистецька сотня «Гайдамаки» завезла допомогу військовим на Луганщину і Донеччину. 

Гроші вимінюють на гостинці

«Зібрати все необхідне для бійців нам допомагають заклади культури, підприємці, відомі люди, які не хочуть піару. От лише цього разу військовим передали три тонни картоплі, дві тонни яблук, ліки. Наші волонтери також відвідали дитячі будинки, завезли дітям куртки. Я порахував, що цього разу ми відвезли усього на понад 100 тисяч гривень. Це, крім концертів, які ми даємо військовим на Сході», - говорить Віктор Шайда.

Акцію зі збору коштів проводять щоп'ятниці

Наступної п’ятниці волонтери знову збиратимуть кошти на вулиці Проскурівській з 16:00 до 18:00 години. Хмельничан закликають не бути байдужими і не проходити повз скриньки, адже кожна гривня може допомогти.

Допомогти солдату Юрію Дембовському ви можете, надіславши гроші на картку Привабанку, рахунок №5168757288754973 (Вашнівська Наталія Василiвна – дружина).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую