ye-logo.v1.2

У Кам'янці-Подільському інструктори НАТО завершили курс підготовки українських саперів

Суспільство 1936
Військовим вручили сертифікати про закінчення курсу
Військовим вручили сертифікати про закінчення курсу. Фото: Фейсбук

Всі заняття проводилися в умовах, наближених до реальних.

У Центрі розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України, який дислокується у Кам’янці-Подільському, завершився третій Курс підготовки канадськими військовими інструкторами військових саперів з виявлення, знищення саморобної вибухівки. Закінчили сапери і Курс з розпізнавання ознак вибухових пристроїв на місцевості та тактичної медицини, який проводили британські військовослужбовці.

Як повідомляють у прес-службі Міноборони, заступник начальника Центру розмінування підполковник Олег Гаврилюк відзначив високий рівень організації занять та професійний підхід іноземних колег до їх проведення. Всі заняття проводилися в умовах, наближених до реальних: з широким використанням стимуляторів, макетів, муляжів, а також найновітніших засобів розмінування, захисту, тощо.

"В цілому завдання, які ставились перед початком курсів, успішно виконані. Уміння та навички, отримані нашими військовослужбовцями під час проведення навчань, безперечно, допоможуть нам при виконанні бойових завдань в зоні проведення АТО. Тому ми завжди з почуттям великої вдячності будемо згадувати всіх тих, хто приклав чимало зусиль для впровадження системи підготовки українських військовослужбовців за стандартами країн НАТО" - наголосив підполковник Олег Гаврилюк.

Він відзначив, що за підтримки іноземних партнерів в останні два роки Збройні Сили України значно змінилися.

Завдання курсу сапери успішно виконали

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую