ye-logo.v1.2

На Хмельниччині отримають землю майже 5 тисяч учасників АТО

Суспільство 2335
Більшість земель використають для особистого селянського господарства
Більшість земель використають для особистого селянського господарства. Фото: з архіву

Військовослужбовцям відведуть земельні ділянки різного цільового призначення.

Заяви на отримання земельних ділянок на Хмельниччині подали 4 552 учасники АТО та члени родин загиблих військовослужбовців. На сьогодні землевпорядники надали військовим 4225 дозволів на розробку проектів землеустрою для відведення землі. Про це повідомляють у Головному управлінні Держгеокадастру у Хмельницькій області.

“Учасники АТО отримають у власність землі загальною площею 6502,25 гектара. Військовослужбовцям відведуть ділянки різного цільового призначення. Більшість земель використають для особистого селянського господарства. Під ці потреби військові отримають 3 464 ділянки (81,9% від виданих дозволів) площею 6 396,03 гектара. Для ведення індивідуального садівництва учасникам АТО нададуть 615 ділянок (14,6% від усіх дозволів) площею 86,75 гектара. Ще 146 наділів (3,5%) площею 19,46 га призначені для будівництва житлових будинків та господарських споруд", - повідомляють у Держгеокадастрі.

На Хмельниччині 1020 військовослужбовців вже завершили процедуру оформлення землі у власність. Учасники АТО отримали у розпорядження земельні ділянки загальною площею 1611,44 гектара.

Довідково: Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую