ye-logo.v1.2

У Кам’янці представники профтехосвіти вимагають повернути зарплати та стипендії

Суспільство 2838
Два місяці колектив закладу без заробітної плати
Два місяці колектив закладу без заробітної плати. Фото: автора

У Кам’янці-Подільському педагоги та студенти Подільського центру професійно-технічної освіти вийшли на акцію протесту. Вже два місяці викладачі не отримують заробітної плати, а діти – стипендії.

Попри те, що було прйнято зміни до закону про державний бюджет і професійно-технічна освіта мала б фінансуватися з обласного бюджету через державні трансферти, до цього часу Президент України не підписав зміни до закону. Відтак, чи надійдуть кошти і коли - питання, яке залишається без відповіді.

Як повідомляє директор Подільського центру професійно-технічної освіти Михайло Рущак, є інформація, що Міністерство фінансів планує ветувати відповідні зміни про фінансування профтехосвіти.

“Два місяці викладачі не отримують зарплатні, немає чим заплатити за комунальні послуги. Студенти без стипендії, а в нас навчається 34 дитини-сироти, які фактично не мають інших засобів для існування. До того ж, ми харчували їх, брали в борг продукти в місцевих підприємців. Що робити тепер? Складається враження, що держава хоче знищити профтехосвіту”, -зазначає очільник навчального закладу Михайло Юрійович.

У викладачів болить серце за дітей-сиріт, для яких чи не єдиний засіб існування- стипендія

До міськради колектив звернувся з проханням виділити кошти, які потрібні за два місяці. Ця сума становить 3 млн.185 тисяч гривень. Та як повідомляє секретар міської ради Дмитро Васильянов, виконання фінансування за лютий неможливо, оскільки цього місяця вже було прийнято зміни, що заклади профтехосвіти фінансує обласний бюджет і з місцевої казни немає можливості виділити ці гроші, оскільки їх розцінюватимуть як нецільове використання коштів.

Директор Подільського центру професійно-технічної освіти Михайло Рущак

Мітингувальникам запропонували зачекати ще два дні. Саме такий термін ще є в Гаранта Конституції для прийняття відповідних змін. В разі якщо нічого не зміниться, буде скликана позачергова сесія міськради, на якій вирішуватимуть, що робити далі. На таку пропозицію учасники акції погодилися, але попередили, що налаштовані рішуче і готові навіть перекрити трасу, щоб їх почули наверху.

 

Ірина ГРІНІШИНА
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую