ye-logo.v1.2

За газ без лічильника доведеться платити більше

Економіка 3165
Для тих, у кого немає лічильника на газ, природне паливо подоржчає на 10 гривень
Для тих, у кого немає лічильника на газ, природне паливо подоржчає на 10 гривень. Фото: hvylya.net

Кабінет Міністрів збільшив норму споживання газу для населення.

Хмельничани, які використовують газ лише для приготування їжі та не мають приладу для обліку блакитного палива, невдовзі можуть платити за це більше. Адже Кабмін встановив норму споживання газу для такої категорії громадян на рівні 4,4 кубічних метрих на одну особу в місяць.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу, передають «Українські новини». Пропозицію на Кабмін було винесено міністром енергетики та вугільної промисловості Володимиром Демчишиним. «21 вересня 2015 року постанову (про зниження норм споживання газу вдвічі) було оскаржено, - заявив міністр. - Є рішення Окружного адміністративного суду Києва, який скасував дію цієї постанови. На жаль, після цього було рішення Апеляційного суду та Вищого адміністративного суду 28 січня 2016 року, який, по суті, цю постанову скасував. Тому в даний момент, нам необхідно принципово швидко прийняти іншу постанову, яка дозволить врегулювати це питання».

Отож, вже невдовзі усі, хто має лише газові плити, але не має лічильника на газ, платитимуть не за 3 кубічних метри за людину, яка мешкає в оселі, а 4,4. У грошах це означатиме – замість 21,562 гривні за мешканця, доведеться викласти з кишені майже 31,63 гривні.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую