ye-logo.v1.2

Пора «підсніжників» у спортзалах…

Спорт 2908

Саме такою ніжною весняною квіточкою досвідчені тренери називають тих, хто з’являється в спортивних залах ближче до весни.

І зараз у вечірні часи в тренажерній залі дійсно аншлаг, особливо в вечірній час та на початку тижня. Активно працюємо після розслаблення на вихідних.
По дорозі до спортклубу «Еvolution» завжди чомусь мені в голові крутиться один і той самий анекдот: «Якщо жінка стала активно качати прес, значить завтра їй на пляж…»
Перший тиждень тренувань позаду. Але трьома днями мої заняття не обмежуються. Мій тренер Віталій (дай, Боже, йому здоров’я!) вирішив за мене взятися по-серйозному. Щодня – по 100 Бюрпі!!! Крім цього, щодня маю відзвітувати йому, за скільки часу я це зробила…
Перше повідомлення по Viber із цим завданням в мене викликало легкий ступор. Адже запитати тренера, що то таке, мені було дуже соромно. Причому, ж на двох перших заняттях я це слово точно чула, а цю вправу точно робила. Тоді вирішила керуватись вічною порадою мого сина: «Мамо¸загугли!».
Про це іноземне слово burpee в інтернеті писалось усюди. Скажу лишень, що, за словами мого чоловіка, техніка його виконання нагадує армійське «Упор лёжа принять…», а з дитинства він цю вправу пам’ятає, як «коник»: виконуєте присідання, упираєтеся долонями перед собою, відкидаєте ноги подалі назад, далі - відтискаєтеся, і вистрибуєте вгору з положення сидячи.
Водночас, мене надихнула не лише солідна назва цієї вправи. Віталій переконав мене в ефективності Бюрпі: тут задіяне все тіло і вправа допомагає спалити максимальну кількість калорій!!! (до чого і прагну:)
Те, що це шикарна річ, підтвердили і дослідження іноземних вчених (які я теж загуглила в інтернеті). Отож, канадські вчені зробили висновок, що «виконання всього 4-и хвилинного тренування з вправою бюрпі дає, як мінімум, такий же результат, як довге, повільне і нудне кардіо». Це не мої слова, а цитата.
Отож 100 моїх перших бюрпі я зробила за 14 хвилин. Поступово, з дня в день, час скорочується. Але поки що більш ніж 10 за хвилину зробити ще не вдається. Хоча прагнути є до чого. На останньому занятті особистий тренер показав майстер-клас. На численні прохання дівчат з групи Віталій за 1 хвилину зробив аж 34 бюрпі. Щоправда, наші оплески та захоплені вигуки обірвав грізним «А тепер – ваша черга!».
 

Після тренувань додому приходжу стомлена, але в піднесеному настрої. А як приємно, що рідні уже зустрічають словами «О, наша спортсменка прийшла!». Їх підтримка і віра особливо надихає :)

Партнер проекту спортивний клуб "Еволюшн"


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую