ye-logo.v1.2

Понад 500 мешканців Хмельниччини уже пішли до війська за контрактом

Суспільство 2586
Після навчання контрактників відправлять в бойові частини ЗСУ
Після навчання контрактників відправлять в бойові частини ЗСУ. Фото: з архіву

Військкомати продовжують відбір контрактників.

На Хмельниччині зарахували на військову службу за контрактом уже 352 особи, і сьогодні, 25 лютого, подали на зарахування ще 162 майбутніх військовослужбовців. Як зазначив Хмельницький обласний військовий комісар полковник Сергій Присяжнюк, планове завдання з відбору контрактників для області - 635 осіб.

“Усіх їх відправляємо в навчальні центри, після закінчення навчання військовослужбовці будуть направленні в бойові частини Збройних Сил України, - каже Сергій Присяжнюк. - Завдання з відбору військовослужбовців область має виконати щонайменше до квітня”.

За словами воєнкома, навіть якщо не враховувати 162 особи, які зарахують контрактниками сьогодні, то Хмельницька область виконала план на 56 відсотків. Якщо ж порівнювати з іншими військовими комісаріатами Західного регіону, то в них найбільше виконання плану — лише 8 відсотків.

“Триває набір на контрактну службу і в новостворену інженерну бригаду в Кам'янці-Подільському. Кожен, хто хоче присвятити себе військовій справі, може спробувати увійти до складу 48 бригади. Кам'янець відправив сьогодні 25 осіб, які після навчальної підготовки повернуться на службу в рідне місто”, - говорить Сергій Присяжнюк.

Військовий комісар нагадує, що контрактниками можуть стати чоловіки і жінки, віком від 18 до 40 років, які підходять за станом здоров'я. Попередня служба у Збройних Силах — не обов'язкова. Поки що, за словами воєнкома, серед усіх контрактників з області є лише 4 жінки.

“Звісно, було б добре, якби ці контрактники мали досвід військової служби, але якщо його немає, це не проблема. Ми всього навчимо, адже усі проходитимуть підготовку в навчальних центрах”, - переконує полковник.

Нагадаємо, з січня цього року військовослужбовцям в рази підвищили зарплату: рядові будуть отримувати щонайменше 6850 гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую