ye-logo.v1.2

Місцеві бюджети Хмельниччини поповнились на 500 тисяч гривень акцизного податку

Економіка 1943
Акцизний податок з роздрібного продажу займає четверте місце у структурі податкових надходжень до місцевого бюджету
Акцизний податок з роздрібного продажу займає четверте місце у структурі податкових надходжень до місцевого бюджету. Фото: dailylviv.com

Фахівці очікують збільшення надходжень до скарбниць.

З початку 2016 року в Хмельницькій області до місцевих бюджетів сплачено понад 20 мільйонів гривень акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами. Про це повідомляють у фіскальній службі області.

“Виконання доведеного індикативного показника забезпечено на 102,4 відсотка, що в гривневому еквіваленті означає 500 тисяч гривень, які додатково надійшли до скарбниць територіальних громад”, - зазначають фіскальники.

Акцизний податок з роздрібного продажу займає четверте місце у структурі податкових надходжень до місцевого бюджету після податку з доходів фізичних осіб, податку на майно і єдиного податку. На думку фахівців фіскальної служби, завдяки імплементації законодавчих змін цього року, очікується збільшення надходжень до бюджетів всіх рівнів акцизного податку.

У фіскальній службі додають, що ставки податку при роздрібній реалізації пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів відповідно до податкових новацій не змінені. Як і раніше, ставка становить 5 відсотків від вартості товару. Разом з тим, для роздрібної торгівлі змінилася ставка податку для пального – вона була 5 відсотків, а зараз становить 0,042 євро за кожний літр реалізованого товару.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую