ye-logo.v1.2

Найбільші проблеми хмельницьких нових поліцейських – неповага і п’яниці

Суспільство 3003

За словами "копів", причиною більшості правопорушень є алкоголь.

 За два місяці роботи нової поліції у Хмельницькому патрульні склали 398 протоколів і винесли 1424 постанови через порушення правил дорожнього руху. Також 53 протоколи склали через злісну непокору поліцейським. За словами керівника патрульної поліції Хмельницького Олега Костенка, більшість правопорушень у місті – на фоні алкогольного сп’яніння.

«Дуже багато водіїв, які сідають за кермо п’яними, або без документів. Загалом більшість правопорушень вчиняється людьми у стані алкогольного сп’яніння. Проблема і в тому, що деякі магазини продають алкогольні напої після 22 години вечора», - каже Олег Костенко.

За два місяці роботи ще нікого з патрульних не звільнили, один пішов за власним бажанням

За словами керівника патрульних поліцейських, вони досі вчаться, для цього залучають спеціалістів. Адже не з усіма нюансами роботи "копів" ознайомили під час двомісячного навчання, доводиться постійно поповнювати свої знання. Зокрема, як зазначає поліцейський, щодня патрульні стикаються з проблемою неповаги. Деякі порушники навіть хизуються тим, що можуть обізвати патрульного нецензурними словами. Доходить навіть до штовханини, коли вибивають з рук відеокамери або рації, зривають значки. За словами Олега Костенка, люди, які прийшли в поліцію, не очікували такого ставлення.

«Патрульних вчили бути толерантними, чемними, посміхатись людям, вирішувати їхні проблеми. А бачать супротив, бо цих людей ніхто не вчив толерантності. Хоча багато нам дякують, навіть за протоколи і штрафи», - говорить Олег Костенко.

Керівник своїми підлеглими дуже задоволений і наголошує, що поліцейські запрошують громадськість міста до активної співпраці. Зараз "копи" відвідують з лекціями садочки, школи для того, щоб майбутні покоління розуміли, що поліцейський – це партнер, а не каратель. 

Нагадаємо, 26 грудня минулого року на вулицях Хмельницького з’явилася нова поліція.
Читайте також: Хмельницька поліція: «Вчора врятували мопса, а сьогодні була аварія за участю п'яного водія»

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую