ye-logo.v1.2

Хмельницькі антимонопольники «злапали» рівненські фірми на змові

Економіка 2007
В Антимонопольному комітеті не виключають, що рівненські фірми розіграли між собою ще три тендери
В Антимонопольному комітеті не виключають, що рівненські фірми розіграли між собою ще три тендери. Фото: apostrophe.com.ua

Їм ще в червні 2014 року заборонили брати участь у тендерах, але «вспливають» нові факти.

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало TOB «Західенергоресурс» та ФОП Першогубу В.Л. з Рівного на 136 тисяч гривень. Причина - антиконкурентні узгоджені дії, які призвели до спотворення результатів торгів.

Саме ці два учасники торгів у червні 2014 року вже були оштрафовані на 136 тисяч гривень та позбавлені права брати участь у державних закупівлях протягом трьох років за спотворення результатів торгів, які проводила «Спеціалізована медична-санітарна частина Міністерства охорони здоров’я України». Та, виявляється, спотвореними були й інші тендери.

За повідомленням прес-служби обласного відділення АМКУ, ці суб’єкти господарювання у травні 2014 року узгодили дії під час проведення комунальним підприємством Нетішинської міської ради «Житлово-комунальне об’єднання» процедури закупівлі палива рідкого, газу, олив мастильних.
«Аналіз документації конкурсних торгів засвідчив узгоджену поведінку ТОВ «Західенергоресурс» та ФОП Першогуби В.Л. під час підготовки та участі в торгах. Учасники закупівель є пов'язаними особами. Працівник ТОВ «Західенергоресурс» одночасно представляв інтереси ФОП Першогуби В.Л. Учасники подали однаково оформлену документацію, хоча такі особливості оформлення не були передбачені Замовником та не встановлені державними чи іншими стандартами. Наслідком відсутності змагальності у торгах стало обмеження конкуренції з метою забезпечення перемоги ТОВ «Західенергоресурс»», - йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що антимонопольники розглядають ще три справи відносно цих рівненських підприємців.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую