ye-logo.v1.2

Не всі хмельницькі депутати змогли назвати реальні пріоритети розвитку міста

Суспільство 2366
Пропозиції депутатів будуть враховані при формуванні Стратегії розвитку міста
Пропозиції депутатів будуть враховані при формуванні Стратегії розвитку міста. Фото: автора

Активісти попросили депутатів визначити 10 стратегічних напрямків, які планує реалізувати кожна фракція під час нинішньої каденції у Хмельницькій міській раді.

 Хмельницькі депутати відгукнулись на заклик активістів кампанії «Стеж за грошима», яку проводить рух «Чесно», і сформували стратегічні пріоритети розвитку міста. Народні обранці вважають, що Хмельницький має бути сучасним, екологічним і комфортним містом. У деяких напрямах пріоритети різних партій збігались, проте багато пропозицій були надто нечіткими.

«Ми направили звернення до депутатів міської ради, аби голови фракцій надали своє бачення стратегічних пріоритетів розвитку Хмельницького. Місяць вже пройшов, отримали відповіді від партій «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Поруч», «Свобода», «За конкретні справи». Не відповідає «Батьківщина», і від «Самопомочі» досі немає відповіді», - зауважив руху «Чесно» в Хмельницькому Олег Черненко під час круглого столу.

Депутати міської ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» зазначили, що працюватимуть зокрема над змінами до генерального плану міста в аспектах озеленення, реконструкції магістральних вулиць, проектом детального планування центральної частини тощо. Також пріоритетом вважають створення Програми підтримки ОСББ, боротьбу з корупцією, підтримку учасників АТО та енергозбереження.

Активісти проаналізували роботу депутатів

За словами «свободівців», вони керувалися можливостями бюджету, і не ставили перед собою нездійсненних завдань. Пріоритетними напрямками розвитку міста вважають відкритість, доступність і прозорість влади, реформування системи громадського транспорту, відновлення і збереження навколишнього середовища, ухвалення генплану житлової забудови міста, збільшення видатків на медицину та інші.

Депутати з громадськими активістами обговорили стратегію розвитку міста

Депутати партії «За конкретні справи» бачать Хмельницький зі сміттєпереробним заводом, міжнародним аеропортом, новим транспортним парком. Окрім того, пріоритетним напрямком розвитку вважають будівництво виставково-спортивного концертно-розважального комплексу «Проскурів-Сіті», створення футбольної академії та облаштування велодоріжок тощо.

Стратегічні напрямки, якими будуть перейматись депутати від партії «Поруч», - будівництво садочків, забезпечення матеріально-технічної бази мед закладів, підтримка малого і середнього бізнесу, розвиток національної культури. Обранці також бачать місто зі сміттєпереробним заводом та системою роздільного збору сміття.

Хоч депутати від партії «Батьківщина» не надали свого бачення розвитку міста активістам, під час круглого столу фракцію представляв Лев Бірюк. На його думку, стратегічним напрямком має бути створення у Хмельницькому центрального парку та зоосаду.

Як зауважила всеукраїнський координатор кампанії «Стеж за грошима» Віта Думанська, пропозиції депутатів будуть враховані при формуванні Стратегії розвитку міста. Однак, за її словами, не всі сформовані напрямки вийшли чіткими, частину з них не вдасться втілити навіть за дві каденції, або ж вони не є у сфері впливу місцевої влади.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую