ye-logo.v1.2

Служба зайнятості зареєструвала майже 19 тисяч безробітних подолян

Суспільство 1926
Ситуація на ринку праці області характеризується постійним попитом на працівників сфери торгівлі та послуг
Ситуація на ринку праці області характеризується постійним попитом на працівників сфери торгівлі та послуг. Фото: з архіву

Більше третини з них — молодь до 35 років.

Станом на 1 березня, кількість зареєстрованих безробітних на Хмельниччині становила 18,7 тисячі осіб. Серед них 153 - переселенці з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО.

“Серед безробітних понад 48,7% складали жінки, 35,7% – молодь віком до 35 років, майже кожен третій належав до осіб, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 33,8% зареєстрованих безробітних були сільськими мешканцями. Отримували допомогу по безробіттю 16,2 тис.осіб”, - повідомляють у службі зайнятості.

За останніми оприлюдненими даними Головного управління статистики в Хмельницькій області, рівень безробіття населення області віком 15-70 років, визначений за методологією Міжнародної організації праці (МОП) зріс з 9,0% за 9 місяців 2014 року до 10,1% економічно активного населення відповідної вікової групи за 9 місяців 2015 року.

Основною проблемою сучасного ринку праці залишається нестача робочих місць, низька оплата праці на існуючих, дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили в кількісному та професійному розрізі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую