ye-logo.v1.2

СБУ здався славутчанин, якого для “ЛНР” завербували російські спецслужби

Кримінал 2281

Чоловік розчарувався в ідеях "русского міра".

На Луганщині в районі села Троїцьке українським правоохоронцям здався бойовик терористичної організації «ЛНР». Як повідомляє прес-центр СБУ, уродженець міста Славута у січні 2014 року виїхав до Російської Федерації, де нелегально працював різноробочим на будівництві. Там його завербували спецслужби і відправили на Донбас.

“У серпні 2015 року він втратив документи і звернувся до російських правоохоронних органів з метою їх відновити. Натомість представники спецслужб РФ, погрожуючи ув’язненням, завербували чоловіка. Йому видали довідку на право тимчасового перебування на території РФ, квиток до Ростов-на-Дону та направили до зони військового конфлікту на Донбасі”, - йдеться в повідомленні.

Після місячного навчання у тренувальному центрі в місті Стаханов на Луганщині бойовик приєднався до одного з угруповань терористичної організації «ЛНР». З ним було підписано фейковий контракт та обіцяно 15 тисяч рублів щомісячно.

Як зазначають правоохоронці, через нелюдське ставлення ватажків до підлеглих і невиплату грошей чоловік розчарувався в ідеях «русского міра» та вирішив скористатися програмою Служби безпеки України «На тебе чекають вдома». Він самовільно, із зброєю, покинув позиції терористів та перейшов на територію підконтрольну українським підрозділам. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую