ye-logo.v1.2

У Хмельницькому управлінні СБУ розповіли, за що можуть люструвати Будовіцького

Політика 4141
В управлінні СБУ Хмельниччини кажуть, те, що їхній керівник потрапив у список - це формальність
В управлінні СБУ Хмельниччини кажуть, те, що їхній керівник потрапив у список - це формальність

Вчора стало відомо, що Служба безпеки України планує звільнити зі своїх лав 15 колишніх співробітників КДБ СРСР.

Як повідомляє Цензор.net, заступник голови СБУ Олег Фролов, повідомив на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради про те, що відомство має намір звільнити зі своїх лав 15 колишніх співробітників КДБ СРСР в порядку виконання закону "Про очищення влади" (люстрації). За його словами також стало відомо, що СБУ направило Президенту Петру Порошенко документи на звільнення начальників управлінь у Вінницькій, Хмельницькій та Чернігівській областях, які також підпадають під люстрацію.
В управлінні СБУ Хмельницької області кажуть, що про «люстрацію» свого керівника знають. Матеріали Анатолія Будовіцького знаходяться на перевірці в Адміністрації Президента ще з осені минулого року. Але, переконують у відомстві, Анатолій Миколайович у люстраційний список потрапив формально. Адже, згідно з законом «Про очищення влади» під так звану люстрацію потрапляють, крім усіх інших і особи, які «обіймали сукупно не менше одного року посаду (посади) у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року» (ст3 п1). керівника, заступника керівника територіального (регіонального) органу прокуратури України, Служби безпеки України (ст.3 п.8).
Відомо, що Анатолій Будовіцький був призначений на посаду заступника начальника управління Служби Безпеки України ще за часів «помаранчевої влади» і звільнився звідти у 2011 році, після майже п’яти років роботи у відомстві.
Тобто, фактично рік служби й «заніс» Анатолія Будовіцького у люстраційний список.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую