ye-logo.v1.2

Під дзвін монет у прикордонній академії відсвяткували випуск

Суспільство 5013

273 офіцери-прикордонники закінчили цього року навчальний заклад.

 У Хмельницькому сьогодні, 12 березня, 24-й випуск відсвяткувала Національна академія Державної прикордонної служби. До охорони державних рубежів України цього року стануть ще 273 високоосвічених і підготовлених офіцери, 44 з яких отримали диплом з відзнакою. Традиційно цього року не обійшлось без прощання з бойовим прапором академії, підкидання монет, передачі ключа знань.

«Випуск здійснено прозоро, оцінювання проводили за рейтинговою системою. Залежно від рівня знань, кожен отримав направлення для проходження служби в органах державного кордону. 25 відсотків випускників отримали відзнаки, це пов’язано з тим, що впродовж останнього року ми перебудували систему навчання курсантів. Базисною функцією для нас є підготовка насамперед патріота, соціально свідомої особистості, а потім вже професійні якості», - зазначив ректор Національної академії Держприкордонслужби полковник Олег Шинкарук.

Випускники передали ключ знань молодшим колегам

Молоді офіцери будуть направлені на всі ділянки державного рубежу, окрім в райони проведення антитерористичної операції. Підрозділи кордону посилять офіцери, які навчались на факультеті підготовки керівних кадрів, факультетах охорони та захисту державного кордону, правозахисної діяльності та правознавства, іноземних мов та гуманітарних дисциплін, а також на інженерно-технічному факультеті.

Офіцерів привітали поважні гості

Привітати випускників прийшли заступник Глави адміністрації Президента Андрій Таранов, Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко, представники місцевої влади, народні депутати Сергій Мельник та Сергій Лабазюк.

Усі випускники вже отримали направлення на службу

«Ми дуже готувались до цього випуску, щоб все було гарно. Я вдячна академії за все, чого вона мене навчила, за все, що було хорошого, тут познайомилась зі своїм чоловіком, і з’явилось багато друзів», - каже випускниця Яна Чернієнко.

Красуні-прикордонниці ретельно готувались до церемонії випуску

«Емоції переповнюють, я дуже радий, що мені пощастило провести чотири роки в сім’ї прикордонників. Дуже дякую колективу, який зі мною був у ці роки, офіцерам, педагогам. Ми готові захищати кордони нашої держави. Я змалечку мріяв бути військовим, а прикордонником бути – почесно», - ділиться враженнями Віталій Гордійчук.

Усі випускники мали з собою 25 монет-гривеників

Молоді прикордонники традиційно ховали під офіцерські погони купюри і підкидали над головами монети. Кажуть, чотири монети спочатку кладуть під коліно – це роки, які вже відслужили. Стовпчиком перед собою складають ще 21 монету – саме стільки залишиться нести службу, тоді усі копійки на щастя збивають на плацу.

Незабутнє враження в усіх від прощання з бойовим прапором і урочистого маршу

Зі сльозами радості привітали випускників академії батьки, рідні та друзі. І хоча вони не будуть нести службу у зоні АТО, працювати доведеться у нелегкий час. Однак молоді офіцери переконані, що найкраще готові до захисту державних рубежів.

Кажуть, ці монети приносять щастя

Нагадаємо, з нагоди випуску в прикордонній академії до Хмельницького мав приїхати Президент Петро Порошенко. Однак в останній момент візит Глави держави було скасовано.

44 випускники отримали дипломи з відзнакою

Рідні не стримували сліз радості

 

Після офіційної частини випускників змогли привітати рідні і друзі

Молоді офіцери бажали один одному легкої служби

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую