ye-logo.v1.2

Олександр Дубілет: Наш банк повністю відповідає новим критеріям відбору уповноважених банків для обслуговування бюджетних організацій На правах реклами

Економіка 2745

ПриватБанк повністю відповідає затвердженим урядом критеріям відбору уповноважених банків для обслуговування виплат зарплат держпідприємств, бюджетних організацій і соціальної допомоги.

Кабінет Міністрів України Постановою № 37 від 20 січня 2016р. “Деякі питання виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та державної соціальної допомоги” затвердив зміни щодо більш жорстких критеріїв до уповноважених банків. Постанову офіційно опубліковано в Урядовому кур'єрі №21, і вона набрала чинності.

На сьогодні з переліком уповноважених банків можна ознайомитись на сайті Мінфіну у розділі Проекти Міністерства фінансів.

ПриватБанк повністю відповідає новим критеріям вибору уповноважених банків, а саме:

- частка активів ПриватБанку становить 19,19% активів банківської системи;

- до ПриватБанку не застосовуються заходи впливу з боку НБУ;

- ПриватБанк не віднесено до проблемних або неплатоспроможних;

- ПриватБанк повністю дотримується економічних нормативів НБУ;

- ПриватБанк є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб;

- ПриватБанк не має заборгованості із сплати податків і зборів (у 2015 році до бюджету України було перераховано понад 5,9 млрд грн);

- до ПриватБанку та його власників не було застосовано санкцій з боку України та Євросоюзу або іноземних держав, визначених Постановою;

- ПриватБанк є членом державної багатоемітентної системи НСМЕП, емітує ці картки та виконає умови щодо кількості карток у визначені Постановою;

- ПриватБанк повністю виконає вимогу щодо придбання ОВДП протягом трьох місяців, як вимагається в п. 2 Постанови;

Таким чином, ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" був, є та залишиться уповноваженим банком з обслуговування виплати заробітної плати працівників бюджетних установ та соціальної допомоги. На сьогодні платіжні картки ПриватБанку для отримання зарплат і соціальної допомоги вже вибрали понад 3 мільйони бюджетників.

«Наш банк повністю відповідає новим критеріям відбору уповноважених банків для обслуговування бюджетних організацій, у тому числі й у частині інвестування в державні папери, що буде забезпечене банком у встановлені регулятором строки, – заявив Голова Правління ПриватБанку Олександр Дубілет. – Нові правила дають людям можливість самостійно вибирати банк для отримання своєї зарплати, і наші зручні продукти та технології, досвід обслуговування бюджетних організацій стануть незаперечними перевагами для клієнтів тих банків, що не зможуть відповідати новим критеріям або просто не забезпечують якісного обслуговування».

Сьогодні банк виплачує заробітну плату працівникам понад 27 тисяч бюджетних організацій. Щоб забезпечити можливість вільного вибору людьми обслуговуючого банку, ПриватБанк розробив спеціальну послугу, що дозволяє бухгалтерам держпідприємств і бюджетних організацій зараховувати зарплату на картки різних банків за допомогою однієї відомості.

Отже, Постанова КМУ № 37 від 20 січня 2016р. передбачає можливість працівника бюджетної установи самостійно обирати, у якому банку йому найзручніше отримувати заробітну плату, оскільки передбачає укладання договорів не менш ніж з трьома банками з числа уповноважених. Тому, працівникам бюджетної сфери Хмельниччини, яких в області в ПриватБанку обслуговується 86817 чоловік, що складає 86% від загальної кількості працівників бюджетної сфери області, немає підстав турбуватися щодо подальшого отримання заробітньої плати на картки ПриватБанку.

Весь колектив ПриватБанку буде й надалі працювати над розробкою нових зручних послуг і сервісів та удосконаленням якості обслуговування.

ПриватБанк створений в 1992 році. На 1 жовтня 2015 року згідно данних Нацбанку України, за розмірами загальних активів (241,809 млрд грн) ПриватБанк є найбільшим сред 123 діючих в країні банків. За рейтигом американського журналу Global Finance ПриватБанк 10-й рік поспіль визнано "Кращим банком року"
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую