ye-logo.v1.2

Понад 30 тисяч гривень зібрали на допомогу сім’ям поранених в АТО «Мажорний батальйон», волонтери і правоохоронці

Культура 2747

Зібрані кошти, окрім сімей поранених правоохоронців отримає й сім’я загиблого поблизу Іловайська майора міліції Олександра Співачука.

Благодійний концерт відбувся в приміщенні Хмельницької обласної філармонії 11 березня. Переповнена зала і жодного вільного місця на балконі – до благодійності долучилися як організатори: Головне управління Національної поліції у Хмельницькій області, так і волонтери, які ось уже два роки їздять у зону АТО з концертами.
«Благодійний концерт став завершальним етапом акції «За Україну, за її волю!». Напередодні концерту оркестр ГУ НП Хмельниччини повернувся зі Сходу, де провів чотири великих концерти у Сєвєродонецьку, Мар’їнці, Красноармійську та Маріуполі», – повідомила речниця поліції Інна Глега.
За її словами, понад 25 тисяч гривень зібрали волонтери лише за останні кілька днів благодійної акції та самі правоохоронці, а ще 7 тисяч додали відвідувачі концерту. Загалом же, як зазначив ведучий вечора Віктор Шайда, за останні два роки, працівниками органів внутрішніх справ області було надано добровільної матеріальної допомоги на суму понад 200 тисяч гривень. Отримали її майор міліції Ярослав Панчук, сержант поліції Володимир Калюжнюк, які отримали поранення у зоні АТО, а також сім’я майора міліції Олександра Співачука, який героїчно загинув поблизу Іловайська.

Фото: прес-служби ГУ НП у Хмельницькій області. 

У концерті взяли участь близько півсотні музикантів та талановитих людей Хмельниччини, які за останні два роки у складі різних груп об’їздили чи не всі «гарячі» міста Східної України.
Розпочали, як і годиться, з молитви та виконання Гімну України. Далі пішли по концертній програмі з піснями, віршами і головне, щирими емоціями.

Микола Семенишин подякував волонтерам. Фото: прес-служби ГУ НП у Хмельницькій області.

"Не розчаровуйсь в Україні, вона свята, а грішні ми. В її недолі часто винні її ж бо доньки і сини. Не розчаровуйсь в Україні і зрозумій її печаль. Що робиш ти для неї нині? Себе ти спершу запитай. Не розчаровуйсь в Україні, Ідеї, волі певним будь. І тольки той є справжній сином, хто вміє неньки біль збагнуть", - такими словами розпочав свій виступ т.в.о. начальника головного управління національної поліціїв Хмельницькій області Микола Семенишин.

"Я пишаюся волонтерами, які не шкодуючи свого часу і здоров'я збирають бійцям на Сході та сім'ям допомогу. Ми не маємо побиратися, але ми маємо бути єдиними в нашій ідеї", - зазначив Микола Семенишин. 

Виступила на сцені й відома скрипалька Майя Онищук, яка протягом усього періоду благодійної акції виступала на полігонах, летовищах, у шпиталях та безпосередньо в зоні АТО.

В парі зі скрипалькою на сцену вийшла й координатор творчого волонтерського об’єднання «Рух до перемоги», організатор безлічі концертів на підтримку воїнів АТО, журналістка, лауреат літературної премії «Коронація слова» та кавалер Ордена княгині Ольги – Оксана Радушинська.


Подільський бард Ігор Білий за останні два роки написав чимало пісень присвячених війні, бійцям і навіть «мажорам». Його пісня «Мажорний батальйон» викликала справжній шквал оплесків.

Станом на кінець 2015 року в Україні офіційно зареєстровано понад півтора мільйона переселенців з Криму та Донбасу.
«Ці люди втратили своє майно, домівки, але більшість з них не втратили віри в людей, справедливість та перемогу. Однією з них і Маша Вєтрова, яка приїхала до Хмельницького з Севастополя. Її поезія та пісні сповнені любов’ю до України та вірою у нашу перемогу», – повідомив зі сцени Віктор Шайда.

Мистецька сотня «Гайдамаки» за останні два роки здійснила більше двадцяти поїздок на Схід, під час яких не лише співали та підтримували бойових дух наших хлопців, але й доставили їм десятки тонн продовольства, медикаментів і тактичного спорядження. «Мистецька сотня» у складі Катерини Аргунової, Марини Українець, Антона Вараниці, Анастасії Гулеватої та Назарія Полякова провела близько сотні концертів для бійців АТО безпосередньо в зоні бойових дій. Сума доброчинної пожертви зібраної «Гайдамаками» спільно з партнерськими благодійними організаціями наближається до півмільйона гривень. «Гайдамаки» потішили своїми виступами й усіх, хто прийшов на благодійний концерт «За Україну, за її волю!».
 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую