ye-logo.v1.2

Що заважає міській раді боротися з незаконними забудовами

Економіка 2576
Симчишин переконаний, що в містобудівних документах має бути прописано покарання за порушення правил забудови
Симчишин переконаний, що в містобудівних документах має бути прописано покарання за порушення правил забудови. Фото: автора

Одна із причин — відсутність потрібної документації.

Під час обговорення бюджету з громадськістю в суботу, 12 березня, міський голова Олександр Симчишин повідомив, що усі гучні будівельні скандали, в яких йшлося про порушення меж забудови, фактично не мали законної підстави. А все тому, що в місті, за його словами, документально й досі не визначені так звані “червоні лінії”, за які не можна виходити при плануванні будівництва.

“За сто днів роботи я побачив, що для того, щоб боротися з незаконними забудовами, нам насправді бракує містобудівної документації та законодавства. Коли ти вислювлюєш претензії до об'єктів, які знаходяться в центрі міста, і бачиш, що об'єктивно немає навіть визначених червоних ліній - то це катастрофа! Коли наші працівники приходять в суд, суддя каже: покажіть мені ці червоні лінії документально. Наш представник не має на це що відповісти!” — обурився міський голова.

Він також повідомив, що у найближчий час з бюджету депутати виділять кошти на те, щоб розробити детальний план забудови центральної частини міста. У плані будуть прописані не лише межі забудови, а повністю все, в тому числі й їх поверховість.

“У цих документах ми пропишемо, що вихід хоча б на один квадратний метр за межі, зазначені у плані, означав би для будівництва “все!” - зауважив Олександр Сергійович.

Також у міській раді візьмуться за коригування генплану міста. Це робота складна і тривала, але без неї, кажуть у міській раді, не обійтися.

До речі, практика презентації міського бюджету громадськості у нашому місті у такій формі запроваджена вперше і, як обіцяє міський голова, буде продовжена. Щоправда, про обговорення бюджету з громадськістю журналістів повідомили кого ввечері напередодні, а кого й взагалі за кілька годин до початку. Як власне й саму громадськість – за кілька годин до обговорення на сайті міської ради з’явилося повідомлення про це.

В результаті на представленні бюджету з громадськості були присутні шестеро осіб, ще стільки ж самих працівників міської ради, включаючи самого міського голову, його заступника та начальника фінансового управління, і на одного більше - семеро медійників.

Олександр Симчишин все ж висловив надію, що наступні звіти про виконання бюджету та його обговорення будуть проходити у присутності щонайменше двохсот-трьохсот людей.  

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую