ye-logo.v1.2

Роботодавці Хмельниччини зекономили на “соціалці” 100 мільйонів гривень

Економіка 1853
Фіскальники намагаються спонукати роботодавця до реального виведення заробітних плат із «тіні»
Фіскальники намагаються спонукати роботодавця до реального виведення заробітних плат із «тіні». Фото: dozor.kharkov.ua

Порівняно з минулим роком, середню ставку нарахованого до сплати єдиного соціального внеску знижено із 41 відсотка до 22 відсотків.

З початку 2016 року надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склали 391,5 мільйона гривень. Як повідомляють у фіскальній службі області, перевиконання становить 2,2 мільйона гривень. Якщо порівнювати з відповідним періодом 2015 року, то сума ЄСВ, перерахована до державних соціальних фондів у поточному році, менша на 100 мільйонів гривень.

У фіскальній службі області пояснюють це насамперед тим, що з 1 січня 2016 року для роботодавців знижено середню ставку нарахованого до сплати єдиного соціального внеску із 41 відсотка до 22 відсотків для всіх платників. Окрім того, скасовано відрахування ЄСВ для робітників, яке складало 3,6 відсотка.

Як зауважив керівник ГУ ДФС у Хмельницькій області Анатолій Марценюк, зекономлені кошти роботодавці можуть спрямувати на підвищення зарплат найманим працівникам, а у бюджет, у якості часткової компенсації за втрачене ЄСВ, надійде податок на доходи фізичних осіб.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую