ye-logo.v1.2

З початку року підприємства області сплатили понад 5 мільйонів гривень екологічного податку

Суспільство 1821
Екоподаток сплачують підприємства, які шкодять довкіллю
Екоподаток сплачують підприємства, які шкодять довкіллю. Фото: vkurse.ua

Більшість цих коштів отримали місцеві бюджети.

За січень-лютий 2016 року від суб’єктів господарювання Хмельницької області до зведеного бюджету надійшло 5,6 мільйона гривень екологічного податку. Про це повідомляють у фіскальній службі.

“Темпи росту у порівнянні з відповідним періодом минулого року становлять 134 відсотки, у гривневому еквіваленті це означає збільшення надходжень на охорону довкілля у сумі півтора мільйона гривень, - зазначають фіскальники. - Згідно розподілу коштів, із загальної суми до місцевих бюджетів надійшло 4,4 мільйона гривень екологічного податку, до державного бюджету – 1,2 мільйона гривень”.

Як зауважують у фіскальній службі, на Хмельниччині платниками екологічного податку є понад 2 тисячі підприємств. Їхній статус визначений статтею 240 Податкового кодексу України, згідно якого платниками екологічного податку є суб'єкти господарювання, юридичні особи, що не провадять господарську (підприємницьку) діяльність.

Також екологічний податок сплачують бюджетні установи, громадські та інші підприємства, організації, постійні представництва нерезидентів, під час діяльності яких на території України здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря; у водні об'єкти; утворюються радіоактивні відходи; а також тимчасово зберігаються радіоактивні відходи їх виробниками понад установлений в ліцензії строк.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую