ye-logo.v1.2

Сто днів мера очима громадських активістів

Суспільство 4277
Представники громадськості бачать більше позитиву, ніж негативу у роботі міського голови за сто днів.
Представники громадськості бачать більше позитиву, ніж негативу у роботі міського голови за сто днів.

Про свої перші сто днів на посаді міський голова Олександр Симчишин не розповідав хіба що десь на стихійних зустрічах у дворах, та й то не факт.

Глядачі усіх телеканалів Хмельниччини та читачі друкованих видань мали змогу прочитати, як міський голова сам розповідає про свої сто днів. Ми ж запитали у громадських активістів, які зазвичай активно обговорюють життя міста, як в соцмережах, так і на більшості зустрічах із владою.

Ми запитали: Як ви оцінюєте роботу міського голови? Що змінилося в місті? І де поки що є недопрацювання?

 

Андрій Попик, Громадянська мережа ОПОРА:  «Почнемо з того, що отримати системні результати за 100 днів нереально, тому результати змін можна буде оцінити не раніше ніж за рік. Але можливо оцінити тенденції, а їх можна виділити наступні:
- Нинішня міська влада намагається вибудувати тісну взаємодію з громадою міста, намагається бути відкритою до громадян. Започатковані системи електронних звернень, петицій. Підтримано впровадження громадських ініціатив iGov, "Відкрите місто". Он навіть деякі керівники структурних підрозділів взяли за правило в соцмережах публікувати коротенький звіт своєї діяльності за тиждень.
- Взятий курс на кадрове оновлення, на упорядкування будівельної діяльності в місті.
Загалом, поки тенденції, які відбуваються в місті, мені подобаються. А як влада зможе втілити їх в конкретні вимірювані результати, які можна побачити та «торкнутися», - побачимо згодом.

 

 

 

Олег Черненко, Громадський рух «Чесно»:

«За 100 днів важко оцінити роботу міського голови, оскільки це досить незначний термін. Зі змін, які видно, це лише зміни начальників управлінь. Одним з найбільших здобутків мера вважаю запровадження максимальної відкритості у роботі, це стосується не лише проектів "Відкритий бюджет" та "Відкрите місто", але й публічних обговорень, як бюджету розвитку, так і кандидатур на посади начальників управлінь. Єдиним мінусом у роботі міського голови вважаю відсутність начальника в управління архітектури, оскільки всі ми знаємо про наболілу проблему незаконного будівництва у місті. Сподіваюсь найближчим часом на цю посаду буде призначено компетентну особу».

 

Альона Береза, ініціативний рух «Жіночий антикорупційний рух»: «Позитивним є впровадження ініціатив «Відкритий бюджет» та «Відкрите місто», початок роботи щодо запровадження ProZorro у місті, новий регламент та трансляції засідань Хмельницької міської ради, оприлюднення рішень та результатів голосувань.
Негативним є підняття вартості проїзду та ігнорування бажання хмельничан щодо реформування транспорту. Квола реакція на резонансні будівництва на вулицях Подільська, 93/1 та Львівське шосе, 12/1. У першому випадку використано схему через договір суперфіцій між забудовником і прокуратурою області, що порушує Земельний кодекс України, а в другому – ведеться самочинне будівництво без будь-яких дозвільних документів. Також негативним у роботі міського голови є те, що й досі не запустили в роботу управління архібудконтролю. Не виконані обіцянки щодо проведення конкурсів на заміщення посад.

 

Степан Кушнір, Хмельницький молодіжний клуб розвитку:

«Перші сто днів мали швидкий старт. Багато інформаційних приводів, де міський голова робив щось вперше, чим відрізнявся від попередніх очільників міста. Це маленькі, але помітні перемоги. Глобальних змін в місті не відбулось, але ставлення до влади в багатьох людей змінилось в позитивну сторону. Відкритість викликає довіру та бажання співпрацювати. Єдиний недолік в роботі міського голови, як на мене, це те, що він під час передвиборчих дебатів обіцяв вислуховувати профільні групи перед тим, як назначати начальників управлінь. По факту громаду поставили перед фактом, хто буде очолювати управління, а обговорення мало "символічний" характер. В цілому радує, що команда Симчишина досить молода, тому нам легко знайти спільну мову з міською радою. Бажаємо, щоб наступні 100 днів були ефективніші, а результат відчутнішим для всіх і навіть заядлих скептиків».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую