ye-logo.v1.2

Місяць тренувань позаду: на вагах «мінус 4»

Спорт 2326

Саме такий надихаючий результат показало зважування після 12 тренувань під чітким наглядом тренера Віталія Безносюка у спортивному клубі «Evolution».

Останнє зняття мірок також додало оптимізму: талія в мене схудла на 6 см, ще пара сантиметрів зійшли зі стегон.
Втім, для тренера це не стало новиною. Навпаки, Віталій лише посилив навантаження і наполіг на корекції харчування. Адже я, окрилена успіхом, уже мріяла про дівочі посиденьки з келихом шампанського та шоколадними цукерками чи улюбленими маскарпончиками.

Останній місяць за порадою тренера я старалась майже не вживати мучне. З солодким виходило важкувато. Якщо від тістечок ще так – сяк могла стриматись, то свій улюблений молочний шоколад я не могла забути нізащо. Згадала, як при розмові з дівчатами реготали з вислову «Коли сидиш на дієті, обличчя стає худішим, але сумнішим». Тому, аби не відмовлятись від «гормонів щастя», молочний шоколад я замінила на гіркий чорний. Якщо яблуко чи сухофрукти в ролі перекуса вже «не лізуть», то з’їдаю кілька квадратиків впродовж дня (а не так, як раніше – цілу плитку за раз).

Раніше я думала, що їсти треба чим рідше, тим краще. Віталій похитнув мою віру в це, і переконав, що харчуватись треба 6!!! разів на день. Три – основні прийоми їжі та три перекуси. Закинути хоча б кілька ложок, аби організм не думав, що війна та пора запасатись жировим прошарком.

Коли я розповіла чоловікові, що віднині переходжу на 6-разове харчування, його очі округлились… Щоправда я заспокоїла, що їстиму за всі 6 прийомів напевно менше, ніж раніше за один обід чи вечерю з друзями.
Причому, калорійність їжі для мене має бути не вищою за 1500 Ккал. Тому що лишні калорії відкладаються організмом про запас і це проявляється у вигляду «рятівних кругів» на талії чи «вушок» на стегнах.

Рахувати досконало калорії поки не навчилась, але засвоїла одне – порція їжі має бути розміром у відкриту долоню. І головне їсти лише «корисні» калорії і уникати «пустих». Це як випити або апельсиновий сік або апельсинову газовану воду.

Отож, тепер курка, риба чи телятина стали обов’язковою частиною мого денного меню. Адже це білок – будівельник всього організму і м’язів зокрема. А м’язи мені потрібні. І, перш за все, для того, аби пришвидшувати обмін речовин і тим самим - спалювати лишні калорії. Білок ще є в бобових, і, звичайно, в молочних (нежирних) продуктах. А яка смакота – тушена квасоля з цибулею, морквою та грибами.

Не менш важливі вуглеводи – для організму це джерело енергії. Але їсти треба правильні - «складні» вуглеводи – це зернові каші, овочі та фрукти.

Звичайно, смачніше скуштувати тірамісу з кавою. Але цей смачнючий італійський десерт у собі приховує третину денної норми калорій. Ні, не хочеться його зовсім… А, головне, коли згадуєш, як приходиться працювати в спортзалі аби зігнати ті сантиметри накопичених калорій. Тоді його реально не хочеться їсти.

Ще місяць тому я б ніколи не повірила, що зможу спокійно проходити повз магазини з ароматами свіжоспечених смаколиків. Але зараз я спокійна, навіть байдужа до різних ласощів. Найбільше це подобається сину та дочці. Адже при рівному поділі маму уже не враховують і ділять лише на двох. Деколи навіть дістається шматочок і таткові (він в нас солодке раніше не любив, бо не перепадало) ?

Місяць моїх відвідин спортклубу «Evolution» ще раз переконав мене у правильності слів Віталія: 30% – спорт, 70% – правильне збалансоване харчування. Це навіть можна назвати головною формулою схуднення.

Партнер проекту спортивний клуб "Еволюшн"

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую