ye-logo.v1.2

Подорожуємо Україною. В Одесу – за гумором!

Туризм 2824
На думку одеситів, найкраще, що виробляють в Одесі, - це діти
На думку одеситів, найкраще, що виробляють в Одесі, - це діти. Фото: автора

У цьому році після дворічної перерви в Одесі знову проведуть знамениту Гуморину.

Це найвідоміший в Україні фестиваль сміху, який вигадали у 1973 році місцеві гравці у КВК. Правда, через декілька років влада заборонила проведення Гуморини, однак у 80-х її знову відновили.
Свято відбувалося першого квітня багато років поспіль, однак у 2014 і 2015 роках його знову відмінили, цього разу у зв'язку із ситуацією в країні. Цьогоріч Гуморина відбудеться, хоч і без головного дійства — карнавальної ходи. Це гарний привід відвідати Одесу, яка славиться своїм гумором.

Під час карнавальної ходи.


Одеські байкери - теж веселі люди.

Мені пощастило побувати на Гуморині кілька років тому. Це просто неймовірне дійство. Здається, все місто, його мешканці і гості починають сходити з глузду, заражаються позитивом і веселощами. Маленькі і дорослі, молодь і літні люди носять кумедні маски і капелюхи, накладні вуса і бороди, величезні окуляри і яскраві перуки. Вони охоче позують перед камерами і зовсім не соромляться свого кумедного зовнішнього вигляду.

Маленький вусань.


Першого квітня вулицями Одеси ходять люди у веселих "прикидах".

Приморський бульвар перетворюється на виставку карикатур, біля оперного театру продають повітряні кульки і святкові «прикиди», а біля пам'ятника Дюку відбуваються веселі конкурси і розваги.

Виставка карикатур просто неба.


Виставка карикатур.

Цьогоріч заплановано дві фестивальні локації – біля пам'ятника Дюку і у Міському саду. Там людей розважатимуть різноманітні колективи.
Крім того, в рамках Гуморини відбудеться міжнародний фестиваль клоунів і мімів «Комедіада». З 31 березня по 2 квітня найкращі українські коміки та артисти з інших країн розважатимуть публіку та показуватимуть найкумедніші номери. Фестиваль відбудеться вшосте, його організатори – театри «Маски-шоу» та «Дім клоунів».



Люди у яскравих перуках охоче позують перед камерами.

 

Не гумором єдиним
До речі, Одеса знаменита не лише гумором. А тому в перервах між веселощами можна насолодитися її іншими цікавинками.
Адже Одеса — це також море. І хоча зараз воно ще досить холодне, зате на пляжах і набережних малолюдно. А отже, є чудова нагода насолодитися шумом прибою, морськими краєвидами та солоним повітрям. Також можна сходити у дельфінарій, де до початку курортного сезону діють суттєві знижки.


У дельфінарії в квітні, коли в місті ще мало туристів, можливі суттєві знижки.

Одеса — це неймовірно гарна архітектура, оригінальні пам'ятники та цікаві музеї: вишуканий оперний театр, безкінечні Потьомкінські сходи, пішохідна Дерибасівська з пам'ятником стільцю, Приморський бульвар з вуличними артистами і краєвидом на Чорне море, пам'ятник Дюку, Воронцовський палац, морський вокзал, монумент Апельсину, який врятував Одесу...


Одеський оперний театр, збудований у стилі віденського бароко, - один з найгарніших в Україні.

Крім того, з Одесою пов'язано багато видатних особистостей, які тут народилися чи працювали. Серед них: Олександр Довженко, Анна Ахматова, Леонід Утьосов, Дмитро Мєндєлєєв, Ілля Мечніков... І звісно ж, гумористи Михайло Жванецький, Роман Карцев та Олег Філімонов, які прославили одеський гумор далеко за межами міста.

Старий непоказний будинок перетворили на різнокольорове містечко.

А ще Одеса — це місто з власним обличчям і колоритом. Проста рекламна вивіска змусить вас посміхнутися, а чиясь репліка у громадському транспорті — голосно засміятися.

Весела вивіска.

Веселі одеські прізвища. Цікаво, чи справжні.

До речі, сусідній обласний центр Херсон також має чим потішити мандрівників. Тут можна побачити пам'ятник першим корабелам, усипальницю князя Потьомкіна і скелет найбільшої у світі тварини.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую