ye-logo.v1.2

«Земельні схеми» хмельницької поліції

Суспільство 4731
Неподалік управління Нацполіції в Хмельницькій області має з’явитися крита парковка. На скільки автомобілів - поки невідомо
Неподалік управління Нацполіції в Хмельницькій області має з’явитися крита парковка. На скільки автомобілів - поки невідомо. Фото: автора

Правоохоронці кажуть, що не мають коштів для будівництва стоянки, а тому відшукали інвестора.

Ще в 2013 році рішенням Хмельницької міської ради тодішньому управлінню Міністерства внутрішніх справ України в Хмельницькій області була виділена земельна ділянка для розміщення та обслуговування автостоянки службових автомобілів. Знаходиться вона на вулиці Зарічанській,9/1-А. Та нещодавно там з’явився пункт продажу паркомісць.

Невже поліція, якій надали в постійне користування понад 5,5 тисяч квадратних метрів землі, вирішила заробити на цьому гроші? «За ці три роки ми не могли розпочати будівництво через відсутність бюджетного фінансування, - каже начальник управління логістики та матеріально-технічного забезпечення Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Володимир Гонтар. – Тому почали шукати інвесторів».

Як наслідок, збудувати автостоянку зголосилося ТОВ «Золота середина». «У технічних умовах вказано, що там має бути не більше 95 паркомісць, з яких не менше 20 призначені для наших службових автомобілів, - стверджує Володимир Семенович. – Собівартість одного паркомісця – 50 тисяч. Чому? Бо там мають бути сучасні засоби контролю, відеоспостереження тощо».

Та не виключено, що місць для парковки буде більше, ніж 95. Але точної цифри поки не можуть назвати ні в поліції, ні в фірмі, яка заключила угоду з поліцейськими. «Ми лише виконали підготовчі роботи, адже проектна документація ще у стадії розробки, - каже представник ТОВ «Золота середина» Олег Федаш. – Декларацію на початок будівництва «Д1» ми ще не отримали». На земельній ділянці є стара електрична підстанція й, за словами Олега Михайловича, у «Хмельницькобленерго» думають над тим, щоб перенести її. Якщо це станеться, тоді й паркомісць може бути більше. «Але 200 точно не буде», - стверджує Володимир Гонтар.

Чому саме це ТОВ, а не якесь інше погодилося збудувати паркову і, щоб заробляти на ній гроші, погодилося віддати поліції приблизно 20% паркомісць? Володимир Гонтар пояснив на прикладі будівництва житла - забудовники віддають замовникам 5-7 відсотків від площі, а тому знайти забудовника, який би погодився на 20% було надто складно. Чому ж ТОВ «Золота середина» погодилося? Олег Федяш заявив: «Краще менше заробити, ніж взагалі не заробити».

Довідка: За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ «Золота середина» зареєстрована у лютому 2014 році в селі Олешин Хмельницького району. Засновниками вказані дві людини – хмельничанин Костянтин Шурко (розмір внеску до статутного фонду понад 638 тисяч гривень) та мешканець Чеченської республіки Російської федерації Костя Куразов Шурко (розмір внеску до статутного фонду більше 198 тисяч гривень).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую