ye-logo.v1.2

Картини, старі двері і стільці зі сміття: у Хмельницькому відкрилась нова виставка

Культура 3451

Автор пропонує глядачеві поринути в деякі аспекти «безглуздого» та визначити для себе, що ж є «абсурд».

 У Хмельницькому обласному художньому музеї сьогодні, 25 березня, відкрилась персональна виставка «абсуDRAWлогія» Сергія Школяра. У пошуку ідей Сергій звертається до творів улюблених авторів, легенд та міфів, інтерпретує назви сюжетів, обираючи кумедні моменти. Окрему долю гумору його роботам додає поєднання непоєднуваного.

«Тут поєднання двох тем: літератури і безглуздості. Взагалі все, що стосується абсурду, - це цікаво. Це знайшло відображення у моїй виставці, яка так і називається «абсуDRAWлогія». Але, якщо придивитись до назви, там немає слова абсурд, лише натяк на нього. На виставці можна побачити сюжети різноманітних книг, вигадані персонажі, архітектуру, яка могла б бути в нашому місті», - говорить Сергій Школяр.

На виставці представлені роботи останніх років. Близько 160 робіт об’єднані в свого роду конгломерати. Надихали художника на створення сюжетів книги, музика, подорожі. В якості основи для скульптури він використовує навіть шматки старих дверей. Декілька з представлених експонатів – стільці, зібрані з уламків будівельного сміття та трухлявих дощок.

Сергій Школяр розповів, що довго роздумував над назвою для виставки

«Є різні сюжети, ніяк не пов’язані між собою, починаючи від скандинавських міфів і легенд та закінчуючи літературними творами сучасних авторів та казками. Є, до прикладу, робота, де я фантазував на тему «Бременських музикантів», що, можливо, вони шахраювали і грали під фонограму», - каже художник.

На картинах - і літературні сюжети, і вигадані персонажі

Спільною особливістю авторських творів, серед яких живописні полотна, левкаси, дрібна пластика та утилітарна скульптура, є звернення до парадоксального сполучення форм, алегорій та мінливості образів. Реальність на полотнах художника трансформується в дивакуватий сон, у якому самобутні людиноподібні створіння та анімалістичні істоти проживають своє життя відповідно до власних законів буття.

Подивитися виставку можна у Хмельницькому обласному художньому музеї (вулиця Проскурівська, 47) протягом двох тижнів.

Експонатом стали стільці, зібрані з уламків будівельного сміття та трухлявих дощок

Пес з дерева і металу

Пожирач червоних шапочок

Носоріг

Автор звертається до парадоксального сполучення форм, алегорій та мінливості образів

 

 

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую