ye-logo.v1.2

У Хмельницькому прикордонники навчатимуть поліцейських протидіяти торгівлі людьми

Суспільство 2263

Курси вже розпочалися для перших 12 правоохоронців з різних куточків країни.

На базі Національної академії Державної прикордонної служби стартував навчальний курс кримінального аналізу та аналізу ризиків для співробітників Національної поліції. Курси триватимуть у три потоки для 36 поліцейських з 28 березня по 11 червня. Усі витрати покриватимуться за рахунок Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні.

За словами ректора прикордонної академії Олега Шинкарука, такі явища як незаконна міграція, торгівля людьми, контрабанда та інші види злочинів на сьогодні складають одну із найбільших суспільних небезпек як для України так і для світової спільноти.

"Робота з запровадження системи кримінального аналізу та аналізу ризиків розпочалася у травні 2006 року за ініціативи Міжнародної організації з міграції. Зараз в академії створено сучасну спеціалізовану навчально-матеріальну базу, забезпечено програмним забезпеченням і літературою, проведено тренінги і курси з науково-педагогічним складом кафедр", - зауважив Олег Шинкарук.

В академії розпочався навчальний курс для правоохоронців

Нині вивчається питання про можливість підготовки на базі академії спеціалістів з аналізу ризиків і кримінального аналізу для підрозділів Служби безпеки України, а також реалізації можливості підготовки кримінальних аналітиків в рамках Організації за демократію та економічне співробітництво – для іноземних держав.

Навчатимуться поліцейські, яких відібрали з усієї країни, по 12 осіб в кожному потоці. За словами очільника поліції Хмельниччини Миколи Семенишина, усі запрошені на ці курси — свого роду піонери, які перейматимуть досвід міжнародної практики щодо протидії організованій злочинності.

Поліцейських навчатимуть офіцери-прикордонники

“Сподіваюсь, ці курси матимуть регулярний характер, ми черпатимемо досвід наших міжнародних партнерів. Наша співпраця з Державною прикордонною службою свідчить, що в академії є потужна матеріально-технічна база і професорський склад”, - додав Микола Семенишин.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую