ye-logo.v1.2

Ура! Я вперше «літала» у підтримці!

Спорт 4209
Під пильним оком інструкторів треную нові елементи
Під пильним оком інструкторів треную нові елементи. Фото: автора

Під час інтенсивних занять із кізомби багато чого довелось робити вперше.

Це стосується і підтримок, і кроків, і проходок. Врешті-решт із усього цього вийшла, навіть, міні-зв’язка.
Як виявилось, у кізомбі, наразі, не має складних зв’язок із великою кількістю поворотів (як то іноді буває у сальсі, до прикладу). Проте застосовуються безліч різноманітних кроків і проходок.
Саме цим я й займалася останні тижні на уроках з кізомби. Отож, почалося усе із спроби скоординувати роботу рук і ніг.
І встигнути елегантно та красиво зробити це в той момент, як партнер обходить мене у танці.

За цим слідувало вивчення кроків, дещо схожих на Сьюзі-Кю у сальсі. Та на відміну від сальси (де цей елемент нерідко виконується соло), цей схрещений крок у кізомбі треба було виконати спільно з партнером. Виконуючи цей крок партнерка відштовхується винятково від ведіння партнера, в якому він так, наче легенько підбиває її ногу.

До речі, я помітила, що партнерка у парних танцях, таких як кізомба, робить свої кроки дещо з запізненням (секундним запізненням). Це лише в танцювальних постановках, коли знаєш наперед, який елемент тебе очікує, можна робити все одночасно із партнером. А так, імпровізуючи, партнерка в кізомбі «крадеться, наче кішка» – спочатку ніжкою пробує розвідує площу, потім на неї ступає. Інакше, як почути партнера?
І тут чи не найцікавіше – підтримка! Скільки я передивилася різноманітних танцювальних передач, в яких партнери виконували різні (інколи нереально складні) підтримки! Потай жалкувала, що це виконую не я. І мрії таки збуваються!

Можливо, підтримка моя була не надскладна і не найтехнічніша, але вона була моя! І до того ж виконувалась, нагадаю, вперше у житті. Відчуття, немов літаєш)).
Звісно, підтримка виходила, через раз. Не знаю, навіть, як вдасться її повторити у фінальній композиції. Та й взагалі, як усі ці проходки станцювати, якщо я, як виявилось, й ведіння партнера чую також чи не через раз)). Це нічого, адже ще маю декілька занять, щоб виправити ситуацію!

Партнер проекту танцювальна студія "Сальса Вікторія"


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую