ye-logo.v1.2

Майже 22 тисячам подолян можуть відключити газ

Економіка 3000
Директор ТОВ Хмельницькгаз збут Олександра Панькевич каже, що таких боргів за газ подоляни ще не накопичували
Директор ТОВ Хмельницькгаз збут Олександра Панькевич каже, що таких боргів за газ подоляни ще не накопичували. Фото: з архіву

У «Хмельницькгаз збуті» кажуть про стрімке зростання заборгованості за газ серед населення.

Загальна заборгованість подолян за спожите блакитне паливо на 1 березня цього року перевищила 168 мільйонів гривень. Справно сплачують за спожитий газ лише 49,5% мешканців Хмельницької області, решта – мають борги. Про це повідомили в прес-службі компанії.

З початку цього року заборгованість подолян за газ збільшилася у 1,2 рази. Найбільший відсоток заборгованості склався серед споживачів, які використовують газ для опалення свого житла – на них припадає 83% від загальної суми боргу.

«Вперше ми маємо таку складну ситуацію з незадовільними розрахунками споживачів за газ перед закінченням опалювального періоду, - наголошує директор ТОВ «Хмельницькгаз збут» Олександра Панькевич. – Ці обставини викликають серйозне занепокоєння, адже нам, як газопостачальному підприємству, необхідно у встановлені терміни теж розрахуватися з НАК «Нафтогаз України» за поставлений газ».

Майже 22 тисячі боржників вже отримали попередження про відключення у разі несплати заборгованості. Так, на даний час через борги 3,1 тисячі подолян уже залишилися без блакитного палива. Відновлення ж газопостачання можливе лише за умови стовідсоткового погашення боргу, а також сплати вартості робіт за відновлення газопостачання, сума якого складає в межах 350-400 гривень.

Коментарі:

Тетяна Дембицька 31.03.2016 22:27

Президент Виктор Янукович подписал законы о списании задолженности с предприятий ТЭК. Об этом говорится в сообщении пресс-службы Президента. Закон «Некоторые вопросы списания задолженности за потребленный природный газ и электрическую энергию» был принят Верховной Радой 12 мая. Приняв законопроект №8351, парламент списал долги за природный газ (в том числе реструктуризированные) теплоснабжающих предприятий, газоснабжающих (облгазы) предприятий, Национальной акционерной компании "Нефтегаз Украины" и ее дочерних предприятий, образовавшиеся по состоянию на 1 января 2010 года. Также списываются долги компании "Газ Украины" перед "Нефтегазом" в пределах сумм, списанных теплоснабжающим предприятиям и облгазам, а также задолженности предприятий ТЭК по пеням и штрафам, начисленным им на долги за газ, потребленный ими с 1 января 1997 года по 1 января 2011 года. А нам ???

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую