ye-logo.v1.2

У Хмельницькому влаштували “діамантову” акцію під прокуратурою

Суспільство 2961

Активісти хочуть реформ у прокуратурі із залученням громадського сектору.

Сьогодні, 30 березня, під приміщення Хмельницької обласної прокуратури прийшли кілька десятків активістів. Люди висловили обурення, що прокурор Хмельницької області Олег Синишин підписав звернення про звільнення колишнього заступника генпрокурора - прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе.

“Такі дії ставлять під сумнів проведення реальних реформ в прокуратурі, а й підтверджують причетність до розвалювання справи “діамантових прокурорів”, - йдеться у зверненні, яке активісти передали Синишину.

Активісти принесли під прокуратуру шкіряну валізу з “діамантами” і наклеїли на вікна листівки, в яких назвали Олега Синишина “другом діамантових прокурорів”. Сам очільник прокуратури до громадськості не вийшов, оскільки перебував у від'їзді в робочих справах. Заступник прокурора не захотів задовольнити прохання активістів зателефонувати керівнику на мобільний.

У валізу насипали "діаманти"

“Ми хочемо знати, чому наш прокурор не був проти звільнення Сакварелідзе, не показав приклад всій Україні, що можуть бути чесні прокурори. Ще питання: чи не хоче він піти у відставку, адже та людина, звернення до якої він підписав (генпрокурор Шокін — прим. авт), вже звільнена”, - зауважила голова хмельницького Автомайдану Вікторія Середюк.

На вікна наклеїли листівки

Громадськість області вимагає, щоб Синишин відкликав підпис під листом-зверненням щодо звільнення Сакварелідзе, та публічно пояснив, чому його підписав. Також активісти хочуть реформ у прокуратурі із залученням громадського сектору. Ще одна вимога — переобрати членів громадської ради при прокуратурі.

У прокуратурі активістам порадили задля особистої розмови з Олегом Синишиним приходити у вівторок, коли в нього прийомний день.

Заступник прокурора прийняв звернення, але дії керівника не коментував

Синишина назвали "другом діамантових прокурорів"

"Діаманти" для прокурора

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую