ye-logo.v1.2

Посол Грузії приїхав до Хмельницького на відкриття фотовиставки

Культура 2634

Розповів про батьківщину, туризм і вино.

 У Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва 31 березня відкрилась виставка світлин «Здрастуй, Грузія!». Представив експозицію особисто Повноважний посол Грузії в Україні пан Міхеїл Уклеба. За його словами, Грузія – країна дуже красива і унікальна, тому обов’язково треба її відвідати.

«Здрастуй, Грузія!» - це спільний творчий проект харківських майстрів фотомистецтва. На виставці світлин представлені роботи відомого майстра пейзажу Володимира Оглобліна і молодих фотографів: Ольги Ковальової, Світлани Копи, Дарини Чупрун, Віталія Хіцана та Сергія Любецького. Фотографи занурились в стародавню і молоду країну з багатою історією, культурою, етнографією. Батумі, Кутаїсі, Тбілісі, Казбегі, Местія, Ушгулі — цілий світ фотографічного щастя від архітектурної і культурної розкоші, від емоцій грузинських людей, які завжди зустрічають привітно, з посмішкою.

На відкриття фотовиставки прийшли й посадовці, послу вручили на згадку подарунки. Перший заступник голови Хмельницької ОДА відзначив схожість обох країн у реформуванні та згадав роботу представників цієї країни в українському уряді. А секретар міської ради Михайло Кривак наголосив на символічному перебуванні Олександра Симчишина в Грузії. За його словами, грузини, які також зазнали російської агресії найкраще розуміють українців.

Зустрічали посла з короваєм

«Виставка про те, як українці побачили Грузію своїми очима. Ми зараз помінялись місцями з вашим мером, щоб не тільки він відчув Грузію там, а я приїхав, щоб ви не залишились сиротами, - жартував посол Міхеїл Уклеба. – Побачивши фото, ви безумовно щось відчуєте. Грузія унікальна країна, і не тільки тому, що я її представляю і маю хвалити. На невеликому клаптику землі є все, що можна тільки уявити на землі: від моря, гір, пустелі, субтропіків. Це батьківщина вина, і ми цим пишаємось».

Представники міської й обласної влади теж завітали на виставку

Посол відзначив, що грузини розуміють українців у час кризи, вони відчули на собі подібне у ситуації в Абхазії і Південній Осетії. Хмельничан Міхеїл Уклеба закликав обов’язково відвідати Грузію. Це, за його словами, не дорого і зручно.

Послу вручили пам'ятні подарунки

Загалом в експозиції представлено 50 світлин. Вона є яскравою демонстрацією міцної дружби грузинського та українського народів. Як зауважив фотохудожник Володимир Оглоблін, він відвідав Грузію з перервою у 30 років і відкривав її для себе знову.

«Ще студентом, у далекому 1981 році, відкривав дивовижні простори цієї сонячної, гостинної країни, смарагдові води Чорного моря, розкішне узбережжя Аджарії, високогірну Сваненію із захмарними поселеннями. Грузія вже інша, але така ж гостинна, така ж доброзичлива і відкрита всяким проявам добра. Знімалося легко. Тому і фотографії вийшли добрі, світлі, ними хочеться поділитися зі всіма на цій виставці. Дивіться, відкривайте і мрійте!», - закликав Володимир Оглоблін.

Володимир Оглоблін досі під враженнями від чудової країни

 

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую