ye-logo.v1.2

"Їжа" для роздумів і жартів. Хмельницький художник Сергій Школяр презентував міську міфологію

Культура 3849

Його виставка «Міні-мікс» проходить у неформальній атмосфері.

 Хмельницький художник Сергій Школяр, який минулого тижня відкрив персональну виставку «абсуDRAWлогія» у художньому музеї, знову виставляється – цього разу у арт-кафе «KavaLava». Тут, у неформальній атмосфері, та ще й під музику, можна переглянути картини митця, які не увійшли у попередню експозицію.
На невеликій виставці, яку художник умовно назвав «Міні-мікс», презентовані живописні роботи різних років, їх об’єднує тема міської міфології.

"Загадочник", 2014 рік.

«Особливої концепції немає, зібрав картини різних періодів, які цікаво виглядають разом. Я думаю, що це міська міфологія. Якщо пригледітися, на кожній роботі можна знайти елементи рукотворності: колони, будинки, під’їзди та інші людські творіння. Ці картини можна назвати вигаданими історіями міста N», - розмірковує Сергій Школяр.

Сергію Школяру подобається, коли його картини дають глядачам "їжу" для роздумів і жартів.


"Удильщик".

Його картини дають глядачам "їжу" для роздумів, а ще – для жартів, що художнику особливо подобається.
«Найстарша робота – це «Удильщик», написана шість років тому. Ось бачите, за допомогою прибору дивної конструкції він виловлює з ефіру різні ідеї, - розповідає художник. – А наймолодша картина «Продавець квасу», їй всього-на-всього кілька тижнів. Вона написана, мабуть, під враженнями спогадів із дитинства, коли на кожному кроці продавали квас у бочках. Але насправді на картині зображений кентавр. Це своєрідний жарт: яким чином людина могла б прийняти фігуру продавця квасу. Але цим я не обмежився, у мене є ще дві подібні роботи, на яких зображені кентаври, це «Продавець молока» і «Продавець меду». Однак як їх сприймати, людьми чи кентаврами, це вже справа глядачів».

"Продавець квасу". Він же кентавр.

Цікаво, що раніше Сергій Школяр разом з дружиною, теж художницею, Мариною Шавиріною-Школяр оформлював інтер’єр арт-кафе. Тепер на одній із стін можна переглядати його живописні полотна, на інших – графіку.

Графіка художника на інших стінах кафе.

Виставку Сергія Школяра «Міні-мікс» можна переглянути протягом тижня у арт-кафе «KavaLava» (вул. Соборна, 43). Вхід вільний.

Під час відкриття виставки.


"Повний місяць".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую