ye-logo.v1.2

У Хмельницькому знову з’явиться новий стріт-арт

Суспільство 2539
Андрій Зоїн розповів про соціальне значення стріт-арту
Андрій Зоїн розповів про соціальне значення стріт-арту. Фото: автор

Художники збираються розмалювати спортивну школу біля Південного Бугу.

 Активісти продовжують робити місто Хмельницький привабливішим для туристів за допомогою яскравих стріт-артів. Тепер художники збираються намалювати два малюнки на спортивній школі біля Південного Бугу, аби пропагувати здоровий спосіб життя. Як запевняє голова ГО «Територія» та організатор фестивалю «Республіка» Андрій Зоїн, стріт-арт - це соціальний проект для міста а не просто малюнки на стіні.

«Місто шукає якусь ідентичність, тривають розмови про бренд Хмельницького. Є багато спальних районів, діти щодня ходять поміж сірих стін будинків. Звісно краще, якби ці стіни були цікавими. Але це не просто малюнки, це важливо і для міської влади, і для бізнесу. Стріт-арт працює для них як реклама, малюнок залишається як мінімум на 10 років, а люди його фотографують і поширюють в соцмережах», - сказав Андрій Зоїн на конференції «Мої квадратні метри».

За його словами, на нових будинках малюнки можна робити навіть фасадною фарбою, вони будуть триматись багато років. До прикладу, в Кам’янці розмалювали і старий будинок. Стріт-арти стають своєрідною родзинкою міста. Головне - достукатись до влади, яка має розуміти, що потрібно покращувати місто.

Такими малюнками прикрасили Кам'янець

Також за словами Андрія Зоїна, стріт-арт з’явиться і на території обласної психіатричної лікарні, що у Скаржинцях. Це ініціатива працівників закладу, аби пацієнти змогли бачити не лише стіни.

Нагадаємо, у Хмельницькій обласній філармонії відкрилась спеціалізована виставка-конференція нерухомості «Мої квадратні метри». Подарунком для усіх, хто завітає сьогодні на виставку, будуть поради від дизайнерів: майстер-клас з нанесення декоративної штукатурки, або Декоративна штукатурка стін своїми руками та розіграш корисних і цінних подарунків від учасників виставки.

Читайте також: У Кам'янці-Подільському створили найменше графіті в Україні та Відгомін «Республіки». Що фестиваль залишив по собі

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую