ye-logo.v1.2

Футзал. Перший матч хмельничан у Харкові пройшов із «присмаком» скандалу

Спорт 2656
Дмитро Литвиненко (№1) пропустив від хмельничан два голи, але це не завадило його команді виграти в Спортлідера+
Дмитро Литвиненко (№1) пропустив від хмельничан два голи, але це не завадило його команді виграти в Спортлідера+. Фото: з архіву

У стартовому поєдинку півфінальної серії «Локомотив» обіграв «Спортлідер+».

У чемпіонаті України з фут залу серед команд «Екстра-ліги» зіграні перші матчу 1/2 фіналу плей-офф. Хмельницький «Спортлідер+» у Харкові поступився діючому чемпіону – «Локомотиву» з рахунком 3:2. І вперше в історії хмельницького футзального клубу головний тренер команди не зміг додивитися матч до кінця з лави запасних.

Та причина цьому полягає в тому, що приблизно за чотири хвилини до фінальної сирени Романа Ковальчика вилучив арбітр. Роман Миколайович не хотів одразу залишати свій тренерський місток, але все таки довелося. Схоже, емоції «накрили» наставника «Спортлідера+» після двох рішень арбітрів. Спочатку, на 35 хвилині вони призначили пенальті в ворота хмельничан, а потім зафіксували спірне порушення правил на половині поля «Локомотива». Саме після цього інциденту Ковальчик і отримав червону картку.

Щодо самого матчу, то вже на третій хвилині поєдинку гості першими забили. Дмитро Калуков прострілив на Артура Подлюка і той в один дотик перевів м’яч у сітку воріт Дмитра Литвиненка. Та харків’яни не лише швидко відігралися, а й повели в рахунку. Фатальною для хмельничан стала п’ята хвилина, коли в воротах Богдана Тимощука відзначилися два Дмитра - спочатку Бондар, а потім Сорокін.

«Спортлідер+» відігрався у другому таймі. На гол довелося чекати майже 9 хвилин. Це Андрій Хамдамов скористався помилкою харків’ян та влучно пробив з метрів шести. А далі… 35 хвилина. Арбітри вирішили, що Богдан Тимощук притримав біля власних воріт гравця «Локомотива» і призначили пенальті, який реалізував Сергій Журба. Потім… вилучення Ковальчика. Та на останній хвилині матчу «Спортлідер+» міг перевести долю матчу в серію пенальті, однак Дмитро Калуков не зміг замкнути дальню стійку після прострілу Мартинюка. А за сім секунд до завершення матчу Бондар «вбив» усю інтригу, відправивши м’яч з власної половини поля у порожні ворота гостей. Отож, 4:2 і рахунок у серії, яка триватиме до трьох перемог став 1:0 на користь «Локомотива».

Після матчу Роман Ковальчик в інтерв’ю прес-службі «Спортлідера+» заявив: «Дуже шкода президентів нашого клубу, які в такий важкий економічно для країни час вкладають кошти у розвиток вітчизняного футзалу. Але, нажаль, у ньому часто можна спостерігати суддівське свавілля, потрібне якійсь з команд, і це є дуже негативною рисою. Я вважаю, що наша команда на данному етапі ще не готова до того, аби судді своїми рішеннями дозволяли перешкоджати формуванню її психології, але сьогодні, це нажаль, ми могли наочно спостерігати. Серія сумнівних суддівських рішень значно полегшилила завдання «Локомотиву» щодо здобуття переможного результату. При цьому я не хочу виправдовувати дій власних підопічних, які припустилися кількох фатальних помилок, які й результативно використали гравці «Локомотиву», однак коли представники футбольної Феміди ще й при цьому «добивають» моїх гравців своїми рішеннями, це переходить усі межі. Ми не настільки сильні, щоб щось комусь доводити, і просто хочемо виходити на майданчик і грати у свою гру, і щоб нам при цьому не заважали. Недарма у народі ж говорять: «Хто із суддями, той і сильний, тому і сильний, бо із суддями».

Вже завтра, 3 квітня, в Харкові пройде другий матч між «Локомотивом» та «Спортлідером+», після чого півфінальна серія переїде до Хмельницького.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую