ye-logo.v1.2

У Хмельницькому із симфонічним оркестром виступатимуть діти

Афіша 2169
Учасники третього туру матимуть унікальну можливість виступити з Академічним симфонічним оркестром
Учасники третього туру матимуть унікальну можливість виступити з Академічним симфонічним оркестром. Фото: montessori.ua

В обласному центрі змагатимуться юні музиканти.

У Хмельницькій обласній філармонії 5 квітня стартує I Всеукраїнський інструментальний конкурс «ProArt». Як кажуть організатори, новий музичний форум Хмельниччини має на меті виявити та підтримати обдаровану молодь у сфері академічного музичного мистецтва та популяризувати кращі твори музичної класики та сучасності.

З 5 по 10 квітня «ProArt» об’єднає молодих талантів Києва, Львова, Одеси, Івано-Франківська, Чернівців, Тернополя, Хмельницького, Нетішина та Сєвєродонецька, які візьмуть участь у захопливому творчому змаганні виконавців-інструменталістів у номінаціях фортепіано, скрипка та віолончель.

У конкурсі змагатимуться 53 учасники, віком з 10 до 25 років, які вражатимуть яскравими сольними програмами, високою майстерністю та оригінальними виконавськими інтерпретаціями. Учасники третього туру матимуть унікальну можливість виступити з Академічним симфонічним оркестром Хмельницької обласної філармонії.

До складу журі увійшли відомі українські митці, блискучі виконавці та педагоги. Його очолює лауреат Національної премії України імені Т. Шевченка, голова Національної спілки композиторів України Ігор Щербаков. Організатори конкурсу сподіваються, що започаткована традиція отримає тривале життя.

У вівторок, 5 квітня, об 11 годині в обласній філармонії відбудеться урочисте відкриття конкурсу. Вхід на прослуховування та гала-концерт лауреатів вільний.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую