ye-logo.v1.2

На Хмельниччині вилучили на 1,4 мільйона гривень незаконного елітного алкоголю

Кримінал 1945
Алкоголь відправляли на склад або одразу покупцям
Алкоголь відправляли на склад або одразу покупцям. Фото: 7days-ua.com

У тіньовій схемі було задіяно понад 150 осіб.

 На Хмельниччині співробітники податкової міліції та Служби безпеки України перекрили нелегальний канал постачання в країну елітних алкогольних напоїв іноземного виробництва. Про це повідомляють у фіскальній службі області.

У ході операцій «Рубіж-2016» та «Акциз-2016» правоохоронці встановили, що група осіб здійснює на території області незаконне виробництво, зберігання, транспортування і реалізацію алкоголю під виглядом горілки, розлитої у beg-in-box. При цьому на ємкості не було акцизних марок і відповідно жодна гривня податків не сплачувалась.

“Зловмисники організували канал постачання з Польщі на митну територію України елітних алкогольних напоїв іноземного виробництва поза митним контролем. Для цього партії товару дробилися і переправлялися спеціально залученими для цієї мети громадянами. Алкоголь доставлявся під виглядом придбаного для власного вживання. Всього у зазначеній тіньовій схемі були задіяні понад 150 осіб”, - зазначають фіскальники.

Після перетину кордону товар накопичувався в обумовленому місці у селі Шегині на Львівщині. Надалі алкоголь переправляли вантажними автомобілями на склад в Хмельницький, або надсилали відразу покупцям. Крім того, реалізація товару здійснювалась через ринки і торгову мережу області.

Зловмисники використовували два приватних будинки, квартиру, склади, приміщення одного з розважальних закладів, а також два вантажних автомобіля, де під час обшуку виявлено та вилучено понад тисячу літрів незаконно виготовленого алкоголю під виглядом горілки, понад 9 тисяч літрів елітного алкоголю іноземного виробництва, чорнові записи щодо осіб і транспортних засобів, задіяних у вказаній схемі, накладні на відправку продукції через служби доставки, а також чеки на придбання алкоголю на території Польщі. Загальна сума вилученого становить майже 1,4 мільйона гривень. Тривають слідчі дії.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую